duminică, 6 ianuarie 2013

ANUL BD 2012: REVISTE ŞI FANZINE

În 2012 a apărut o nouă revistă de benzi desenate, Harap Alb Continuă... şi au continuat să apară fanzinele Comics şi Ah BD.


Harap Alb Continuă.... apare o dată la două luni, într-un tiraj de 10.000 exemplare, şi se anunţă a fi acea revistă BD pe care o aşteptau bedefilii români.



Comics este un fanzin lunar, on-line, dar este tipărit şi pe hârtie, pentru colecţionari, într-un tiraj de 100 de exemplare.



BDC nr. 0  şi Magazin Fantastic nr 2  sunt două prozine editate la Craiova, sub egida "Ah BD." Au fost tipărite în câte 100 exemplare dar, urmând exemplul Comics, ele pot fi citite şi on-line.Şi chiar trebuie citite,  pentru că veţi găsi acolo câteva perle grafice rare, semnate de Viorel Pîrligras şi Valentin Iordache.Aveţi ocazia rară să vedeţi ce fel de BD desenau susnumiţii, alături de Marian Mirescu sau Cristian Ciomu, în anii 80, când în Cutezătorii sau Luminiţa apăreau BD poate frumos desenate, dar mediocre din punct de vedere scenaristic.
BD-urile lui Viorel Pîrligras şi Valentin Iordache  - pentru prima oară în România - nu se mai adresează copiilor ci adulţilor şi nu în sensul că erau erotice sau prea  violente ci pentru că erau atât de profunde că doar un adult le putea savura toate înţelesurile şi percepe la valoarea lor adevărată. Opere  grafice excepţionale! Le puteţi citi, gratis, la adresa  www.ahbd.syndicart.net.

2 comentarii:

Dragan Predić spunea...

Doar o precizare, aceasta coperta de BDC nu este BDC no.0, si doar suplimentul "AH BD" in onoarea a 30 de ani de Banda Desenata Craioveana...BDC #0 este o noua revista de BD si curand va apare si numarul 1 al revistei. Pe langa autori romani preyenti va fi si autori din fosta Yugoslavia, in primul rand din Serbia. Este de moment o revista modesta din punct de vedere tipografic, dar ambitia redactiei este sa devina ceva mai serios si valoros, asa ca, fericire si sanatate, si ceva bani si tot se va rezolva...:)

Dodo Niţă spunea...

Am corectat, mulţumesc. Totuşi pe site-ul ahbd, nu această revistă poate fi consultată, ci catalogul.