marți, 5 mai 2020

Gabriel Rusu citește "Les Robinsons de la Terre"


"Cred că fiecare album de bandă desenată îşi lasă, într-un fel sau altul, amprenta asupra cititorului, indiferent de vârsta sa. Însă, între mine şi seria „Les Robinsons de la Terre” apărută în revista Pif Gadget la între anii 1979-1982, sub penița inegalabilă a desenatorului spaniol Alfonso Font, a fost o adevărată poveste de dragoste. 



Mi-au trebuit ani întregi de căutări pasionante, investigații, negocieri, rugăminți pe la prieteni şi mult noroc pe la târgurile de vechituri din Cluj sau Timișoara, pentru a procura toate episoadele seriei. Şi zbaterile mele nu s-au sfârșit până când nu voi intra şi în posesia Epilogului excepționalei povestiri (al 22-lea episod).


În urmă cu câțiva ani un foarte bun prieten mi-a făcut o imensă surpriză oferindu-mi acest album care cuprinde primele patru episoade (Îţi mulțumesc din nou Dodo Niţă!!!).



De fiecare dată când revăd planșele cu Rodion, Lilya, Dr. Orloz, Tanou şi Zorka şi cu aventurile lor incredibile pe o planetă Terra aflată la începuturile existenței sale, mă reîntorc emoționat în copilăria şi adolescența mea."

Gabriel Rusu

Scanări efectuate de Andrei Szasz


Dumneavoastră ce benzi desenate citiți, dragi cititori?

Un comentariu:

BETINO_31 spunea...

In afara de albumul de fata, cu care ma mandresc in colectia mea (am avut reactii si din partea lui Jean-Francois Lecureux la postarea mea), citesc B.D.-uri S.F. de care am pomenit in postarile de pe pagina mea de Facebook, realizate de artistul brazilian Leo - seria "Aldebaran-Antares-Betelgeuse", apoi "Red Baron" de Pierre Veys si Carlos Puerta, o serie de 3 volume despre asul aviatiei militare germane din Primul Razboi Mondial, Manfred von Richthofen. Urmeaza sa citesc seriile "Kenya" si "Namibia" de acelasi Leo, apoi cateva volume din seriile "Papyrus", de De Gieter, "Yoko Tsuno" de Roger Leloup, seria "Insiders" de Bartoll si Garreta, seria "Barracuda" de Jean Dufaux si Jeremy, seria "Wayne Shelton" de Denayer, Cailleteau si Van Hamme, seria "Damocles" de Henriet Callede si seria "No pasaran" de Vittorio Giardino ! Pentru cateva saptamani cred ca sunt suficiente de citit.