luni, 5 iunie 2017

La Mulţi Ani, domnule Albin Stănescu!

Domnul Albin Stănescu este unul dintre marii artişti români:  pictor, ilustrator şi autor de benzi desenate, dânsul a bucurat copilăria a cel puţin două generaţii de cititori.
 La 20 de ani de când a fost invitat de onoare al Salonului Internaţional al Benzii Desenate din România - ediţia de la Braşov, în 1997, domnia sa revine în atenţia publicului printr-o expoziţie şi un album.

Expoziţia, denumită "Arta lui Albin Stănescu" a fost vernisată la sfârşitul lunii mai, dar poate fi vizitată pe toată perioada verii la sediul Alianţei Franceze din Craiova (strada Romain Rolland nr. 7).


Albumul reuneşte - sub o copertă inedită desenată special de maestru - două aventuri ale celebrului haiduc Miu-al-Florilor, apărute în cursul anilor 70, în serial, în paginile revistei Cutezătorii şi constituie cea mai frumoasă lectură atât pentru părinţi cât şi pentru copii (ba chiar şi pentru bunicii lor). Dacă  nu l-aţi comandat, mai puteţi încă să o faceţi scriindu-ne pe adresa blogului.


Născut pe 5 iunie 1938, domnul Albin Stănescu aniversează astăzi frumoasa vârstă de 79 de ani.
Animatorii şi cititorii blogului "benzi desenate româneşti" îi urează:

LA MULŢI ANI!

Un comentariu:

BETINO_31 spunea...

LA MULTI ANI ! ii urez domnului Albin Stanescu si cat mai multe realizari artistice care sa ne incante multi ani de acum inainte.