joi, 29 iunie 2017

Brigitte Bardot, Morgan şi Valentin Tănase

Pentru că tot vorbeam de Brigitte Bardot ieri, întâmplarea face să primesc la căsuţa poştală cel de-al 120 număr al revistei MOG (Morgan Owners Grup) editată de clubul omonim din Belgia.


Aşa cum se poate vedea de pe copertă, acest număr are un întreg dosar consacrat celei mai frumoase femei din … Saint Tropez, … din  Franţa, …şi din lumea întreagă, la nivelul anilor 60.

Brigitte Bardot este şi ea colecţionară de automobile de lux, printre care şi un  Morgan, despre care a scris şi în volumul său de memorii (Iniţiale B.B., Pro Editură şi Tipografie, 1998) , aşa că Jacques Gallien, redactorul-şef  al revistei MOG,  i-a trimis o scrisoare în care i-a vorbit despre pasiunea lor comună.

Surpriză, Brigitte Bardot i-a răspuns şi atunci Jacques Gallien l-a rugat pe prietenul nostru Valentin Tănase să deseneze un portret, în picioare (şi ce picioare!) al frumoasei artiste, pe care să-l tipărească pe coperta revistei.


În cele ce urmează, în exclusivitate pentru cititorii noştri, iată câteva pagini ale revistei şi mai ales scrisoarea autografă a actriţei.





Brigitte Bardot la Saint-Tropez. Din păcate, eu nu mă născusem pe vremea aceea.


Niciun comentariu: