sâmbătă, 10 iunie 2017

Alexandra Gold aduce un nou suflu în paginile GAZETEI SF




Mica scenă a benzii desenate româneşti aproape s-a transformat într-un deşert. Noua generaţie de autori în  care cititorii îşi puneau atâtea speranţe s-a pierdut pe drum, noii editori au murit iar cei generalişti preferă să meargă pe poteci  bătătorite, publicând  benzi desenate străine.
 Doar HAC!BD luminează ca un far, publicând lunar mai multe episoade din diverse serii, pentru a satisface gustul  a cât mai mulţi cititori.
Pe drumul  luminat de HAC!BD calcă uneori o foarte bună creatoare de benzi desenate, Alexandra Gold (care este româncă, din Braşov, dar se iscăleşte cu un pseudonim internaţional).
V-am semnalat cu altă ocazie 12 o`clock, romanul său grafic fantastic,  publicat  în serial, în paginile – virtuale – ale revistei on-line Nautilus.
Am bucuria astăzi să vă anunţ că,  în paginile – virtuale – ale unei alte reviste on-line Gazeta SF,  tocmai a a apărut o scurtă povestire grafică fantastică semnată de Alexandra Gold, Suflu.

Vă invit să vă bucuraţi de lectura acesti benzi desenate, desenată magistral de autoare şi să descoperiţi cu această ocazie Gazeta SF, o publicaţie on-line foarte interesantă, cu mai multe povestiri, cu cronici ale celor mai noi cărţi SF apărute la noi precum şi alte materiale scrise care, împreună, alcătuiesc un sumar complet şi generos.
Personal am apreciat cel mai mult editorialul semnat de Lucian Dragoş Bogdan, din care, dacă înlocuieşti cuvântul „carte” cu „album BD” se potriveşte foarte bine şi micii lumi egoiste a celei de-a noua arte de la noi. De asemenea, am savurat interviul realizat de Alexandru Lamba cu Cezarina Anghilac, o tânără autoare a  unui excelent volum de povestiri  pe care l-am citit de curând  - Cine doarme şi visează. Cezarina Anghilac,  al cărei nume cu rezonanţă franţuzească rimează cu unele dintre prozele sale medieval-fantastice, este un bun exemplu de scriitoare talentată dar modestă şi lucidă.
Revista on-line Gazeta SF a luat locul revistei Nautilus şi a devenit o lectură obligatorie  pentru toţi adevăraţii  fani SF şi BD de la noi.
Iar pe Alexandra Gold sperăm s-o regăsim şi cu alte povestiri grafice, în paginile acestui fazin profesionist dar şi, poate, în paginile de hârtie ale revistei HAC!,  unde grafismul şi scenariile sale se potrivesc de minune.

Niciun comentariu: