duminică, 10 iulie 2016

Sandu Florea: Mack Bolan “The Executioner”






Mack Bolan s-a “născut” în 1969,  din imaginaţia scriitorului american  Don Pendleton (1927-1995).

El şi-a căpătat porecla de „The Executioner” după ce, în timpul războiului din Vietnam a executat  - ca sniper - peste 90 de duşmani Viet Congs. Din nefericire, în acelaşi timp, acasă,  Mafia ticăloasă îi asupreşte familia, silindu-i sora să se prostitueze iar pe tată să se sinucidă.
Mack Bolan se întoarce în State cu un singur gând: răzbunare!


Don Pendleton a ştiut să speculeze frustările unora dintre americani  şi a avut un succes extraordinar cu Mack Bolan: cărţile sale s-au vândut în peste 200 milioane de exemplare (inclusiv în România) şi s-au tradus în zeci de limbi, inclusiv în româneşte (sub denumirea de "Justiţiarul", care se potriveşte mai bine decât "Executantul").




În 1992, Don Pendleton a fost  contactat de editura Innovation,  care i-a propus adaptarea aventurilor lui Mack Bolan,  în benzi desenate de către Sandu Florea. După semnarea contractului,  au început cu adaptarea fidelă a primului roman, War against Mafia!
Toate detaliile colaborării dintre Don Pendleton şi compatriotul nostru le găsiţi în Monografia Sandu Florea.
Cert este că Mack Bolan e primul personaj american  realizat grafic de Sandu Florea,  care i-a consacrat peste 200 de planşe!
În cele ce urmează vă propun o selecţie dintre acestea.

 Nr. 1 a apărut în iulie 1993.






Nr. 2 a apărut în august 1993.





Nr. 3 a apărut în noiembrie 1993.



În 1993, Sandu Florea a participat, alături de Linda şi Don Pendelton la Comic Con  San Diego (cea mai mare manifestare de profil din lume) pentru a promova aventurile desenate ale lui Mack Bolan.





În 1996, după moartea  soţului său, Linda Pendleton  şi Sandu Florea au publicat un graphic novel, de 128 pagini alb-negru cu un nou episod din aventurile lui Mac Bolan:  Death Squad, care a apărut la propria editură a lui Sandu,  Vivid Comics.
Dar asta  e altă poveste.





(Dedic această postare lui Daniel C. din Alba Iulia, unul dintre primii noştri cititori şi, cu siguranţă, primul nostru corespondent şi reporter de teren.)


 Cei interesaţi de un comic book inkuit de Sandu Florea şi semnat în original, pot să ne scrie pe adresa blogului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vă mulţumesc mult !


Cu stimă şi deosebită consideraţie,

Daniel Cristea-Alba Iulia

Inchirieri auto Bucuresti spunea...

A fost destul de reusit filmul.







rent a car Bucuresti