marți, 12 iulie 2016

Sandu Florea în viziunea lui Mircea Arapu



"Batsandu" (c)  Mircea Arapu
Mircea Arapu a fost bun prieten cu Sandu Florea, în anii 70.

Dar România acelor vremuri nu permitea libertatea de expresie, nici măcar în domeniul benzilor desenate, aşa încât cei doi prieteni au decis să-şi caute o soartă mai bună, în străinătate.
Mircea Arapu a plecat în Franţa, în 1978, iar Sandu şi-a depus cererea de emigrare în Statele Unite, în 1984 fiindu-i însă aprobată abia în 1991.
Cei doi şi-au făurit cariere exemplare în lumea celei de-a noua arte, aşa cum ştiu deja cititorii mai vechi ai blogului nostru,  şi au rămas în continuare prieteni şi colaboratori, deşi nu s-au mai văzut din 1978 !
Astfel,  Mircea Arapu a fost unul dintre redactorii revistei Carusel, editată  de Sandu Florea în 2005, şi tot el a colorat autoportretul lui Sandu de pe coperta Monografiei Sandu Florea.
La sfârşitul lunii iunie, când Sandu a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani, Mircea Arapu a sărbătorit această aniversare unică desenându-l pe Sandu deghizat în principalele personaje desenate de el.

Dumneavoastră recunoaşteţi aceste personaje ?

(c)  Mircea Arapu



(c)  Mircea Arapu

(c)  Mircea Arapu
 
(c)  Mircea Arapu
(c)  Mircea Arapu

Alte informaţii şi mai ales imagini extrase din opera grafică a lui Sandu Florea găsiţi pe site-ul lui Mircea Arapu, adică aici.


Adevărat prieten, Mircea Arapu a fost singurul desenator BD român care i-a urat „La Mulţi Ani!” lui Sandu, printr-un omagiu public.  Şi nici măcar nu a primit vreodată Trofeul „Sandu Florea”…

Niciun comentariu: