duminică, 31 iulie 2016

Bogdan Petry (se) expune la Câmpulung


Bogdan Petry este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi caricaturişti-portretişti din România. 
Cine nu i-a admirat măcar o dată portretele caricaturale de pe pagina I a cotidianului Evenimentul Zilei sau a revistei Caţavencii ?
Sunt convins că mulţi dintre cititorii blogului nostru s-au amuzat cu benzile sale desenate satirice din mini-almanahurile Caţavencu la munte şi la mare.
Născut la Câmpulung, Bogdan Petry se întoarce în mod regulat în oraşul natal, şi nu vine cu mâna goală, ci cu câte o nouă expoziţie de caricatură.
Pe 22 iulie curent s-a deschis la galeria Arta din Câmpulung cea mai nouă expoziţie a lui Bogdan Petry, în cadrul căreia artistul a susţinut şi un atelier de desen.

Expoziţia a fost vizitată de Octavian şi Gabriel Zăbavă,  care ne-au trimis un foto reportaj de la faţa locului, dar unul inedit, sub formă de bandă… fotografiată :

vineri, 29 iulie 2016

Articolul 800



Articolul “10 motive pentru care cititul ne face să performăm”, a fost cel de-al 800-lea publicat pe blogul ”benzi desenate româneşti”.

joi, 28 iulie 2016

Evz.ro: “10 motive pentru care cititul ne face să performăm”, articol de Eveline Osnaga


"Cititul poate face minuni atât pentru abilitățile noastre mentale cât, și pentru stările noastre emoționale. Este important să citim în medie 40 de pagini pe zi. 

marți, 19 iulie 2016

« Balada mării sărate” de Hugo Pratt – Eveniment cultural (II)



Un articol scris de arh. Mati Botezatu 

 

Universul artelor reuneşte domeniul de largă anvergură al tuturor manifestărilor  exprimate distinct. Procesul artistic creativ devine identificabil prin recunoaşterea componentelor, al resorturilor asemănătoare care întrunesc demersul şi definesc unitatea organică a fenomenului. Măiestria aplicată operelor denotă orientarea spre ansamblul de mecanisme, materialele de lucru şi mijloace de exprimare individualizate. Componentele, rând pe rând identificate, sunt invocate şi deplin conformate conceptelor teoretice prezente în literatură, pictură, sculptură, arhitectură, muzică, dans. Traseul artelor mijloceşte înţelegerea structurală a mediului prin ansamblul tentativelor trasate de fiecare ramură în parte. 

marți, 5 iulie 2016

vineri, 1 iulie 2016

Sandu Florea & Victor Drujiniu: “Chowned” în “Incredible Hulks”




  
Ca să vedeţi cât de mică e lumea BD-ului (de calitate, bineînţeles) doi autori români, fără să se cunoască vreodată, au colaborat la realizarea unei benzi desenate americane, pentru editura Marvel.