duminică, 16 decembrie 2012

Tamba continuă!





Scriam, într-un articol publicat în urmă cu ceva vreme, că Alex Talambă este vârful de lance al noii generaţii de autorii BD români (generic, cei născuţi după anul 1980).
Dacă m-am înşelat, judecaţi dvs: în martie dă dedicaţii pe  albumul Sidi Bouzid Kids la Salon du livre de la Paris (album primit cu ovaţii de critica BD franceză); în vară se lansează -  aproape concomitent -  la Bucureşti şi la Londra,  albumul desenat de el Mila 23; în fine, chiar în aceste zile, Romtelecom, în cadrul campaniei media “Cuvintele dor, nu-i aşa?”,  pune  la dispoziţia publicului, gratuit, un e-book BD desenat de Alex Talambă  după un scenariu scris de coechipierul său  George Drăgan.
Cartea virtuală poartă titlul Ghid de descurajare a violenţei verbale şi nu am nici cea mai mică îndoială  că desenul expresiv al lui Tamba va facilita transmiterea mesajului campaniei.
Ea poate fi citită pe site-ul cuvinteledor.ro.
Aşa că artistul Alex Talambă îşi merită cu prisosinţă trofeul „Sandu Florea” decernat de Asociaţia Bedefililor din România în cadrul Salonului Internaţional al Benzii Desenate de la Constanţa.
De anul trecut numele lui Tamba a devenit unul inconturnabil în fandomul  BD. Şi, în general, pe firmamentul graficii româneşti!.

Dodo Niţă

Niciun comentariu: