luni, 3 decembrie 2018

Anul BD 2018 : « Poptropica » , editura Arthur



Luna decembrie este una a cadourilor şi una a bilanţurilor. Aşa încât în perioada următoare vom trece în revistă albumele BD  - foarte puţine - apărute în acest an.
După ce în 2017 editura Arthur publicase  primul album din seria « Poptropica », Misterul hărţii,  anul acesta a continuat cu un al doilea volum, Expediţia dispărută. Corespondenta noastră Anamaria B. ne semnalează această cronică apărută pe pagina de facebook « Recenzii de cărţi » :


“Cui nu îi plac poveştile în imagini? Cărţile ilustrate sub forma benzilor desenate au fost întotdeauna pe placul copiilor şi, chiar dacă lectura lor este facilă, dialogurile fiind simple, acestea contribuie la stimularea şi ghidarea imaginaţiei, realizând conexiuni logice pornind de la imagini. Aventură, mister, suspans, umor, prietenie sunt doar câteva dintre „ingredientele” seriei de benzi desenate „Poptropica” (Editura Arthur). Iar dacă la toate acestea adăugăm şi faptul că micii cititori vor dobândi cunoştinţe din domeniile istoriei şi geografiei, acestea vor deveni, cu siguranţă, preferatele copiilor.
În volumul 1 al seriei „Misterul hărţii” facem cunoştinţă cu eroii cărţilor, Oliver, Mya şi Jorge. Un zbor cu balonul cu aer cald, coordonat de maleficul Octavian, se termină pentru cei trei prieteni cu o aterizare forţată pe o insulă pustie. Aventura lor se complică şi mai mult când aceştia descoperă că insula este populată de animale dispărute şi triburi de vikingi furioşi. Din fericire, Oliver găseşte „harta magică” a lui Octavian, o veche hartă misterioasă care le oferă suficiente indicii să scape de pe această insulă şi de escrocul Octavian, responsabil de situaţia în care se aflau.
În încercarea lor de a găsi drumul spre casă, în cel de-al doilea volum al seriei „Expediţia dispărută”, harta îi duce pe o insulă populată de amazoane, apoi pe teritoriul lui Shakespeare şi, în final, la bordul unei nave eşuate într-o expediţie arctică. Cei trei prieteni descoperă că fiecare insulă are caracteristici unice şi pericole care pândesc la tot pasul. Misterul se adânceşte şi mai mult atunci când o organizaţie secretă intervine pentru a-i împiedica pe intruşi să se „joace pe axa timpului”. Copiii află că mult râvnita hartă este „cheia Insulei Poptropica”, iar atâta timp cât se află în posesia ei, mai au o şansă să găsească drumul spre casă şi să dejoace planurile lui Octavian.
Fiecare volum se termină cu mult suspans, trezind curiozitatea şi interesul copiilor pentru continuarea aventurilor celor trei prieteni şi ridicând tot mai multe întrebări despre misterul Insulei Poptropica. Cu siguranţă aceştia vor aştepta şi urmări cu nerăbdare apariţia următoarelor cărţi ale seriei.”
                                                                                                                   
Recenzii de cărţi


Cărţile le puteţi achiziţiona de pe Libris.ro, accesând link-urile de mai jos:
https://www.libris.ro/poptropica-vol-1-misterul-hartii-jack…
https://www.libris.ro/poptropica-vol-2-expeditia-disparuta-…



Niciun comentariu: