duminică, 22 mai 2016

Valentin Tănase – expoziţie la Cercul Militar din Craiova


Foto-reportaj de Mircea Anghel

 Vineri, 20 mai 2016   artistul Valentin Tănase a deschis la Cercul Militar din Craiova expoziţia „Efigii istorice”.  Cu această ocazie a lansat volumul ilustrat de domnia sa Povestiri istorice, de Dumitru Almaş, editat anul trecut la editura Agora din Bucureşti.


Cuvântul de deschidere al expoziţiei l-a avut dl. colonel Enache, directorul Centrului Militar Craiova, care a urat bun venit artistului în Cetatea Băniei. Apoi,  dl. Valentin Tănase a prezentat poveştile care se ascundeau în spatele unora dintre lucrările sale şi şi-a adus aminte că, în urmă cu 35 de ani,  tot oraşul Craiova a găzduit lansarea primei ediţii a Povestirilor Istorice, în prezenţa sa şi a scriitorului Dumitru Almaş.
Ulterior artistul a acordat autografe pe carte.La vernisaj au fost prezenţi pasionaţi de artă din Craiova, profesori, medici, alţi graficieni,  precum şi un grup de elevi de la Liceul de Artă Marin Sorescu.Mulţumim şi pe această cale domnului colonel Mircea Anghel pentru  fotografiile realizate la vernisaj.
Pasionaţii de artă fotografică pot accesa impresionantul site al domniei sale aici:Niciun comentariu: