miercuri, 11 mai 2016

"Micul Prinţ", din nou în benzi desenate





Corespondenta noastră de la Cluj, Ana-Maria, ne semnalează apariţia a două noi albume de benzi desenate. Ele fac parte dintr-o serie intitulată „Micul Prinţ, Noi aventuri după capodopera lui Antoine de Saint Exupery”:


-         Planeta Eolienilor
-         Planeta Păsării de foc.

În 2010 casa  franceză de producţie Method Animation a realizat o serie de desene animate care îl readuc în atenţia publicului pe Micul Prinţ, cu noi aventuri. Micul Prinţ şi Vulpea silonează universul, de pe o planetă pe alta,  încercând să-l împiedice pe Şarpe să comită ireparabilul.

Noile poveşti au avut priză la public, aşa încât ele au fost declinate şi sub formă de mini-romane de către editura Gallimard,  dar şi sub formă de benzi desenate de către editura Glenat.

Aceasta din urmă a editat începând din  2011 o serie de 24 de albume (câte unul pentru fiecare planetă vizitată de Micul Prinţ), realizate de o echipă editorială dirijată de celebrul scenarist Didier Convard şi compusă din Guillaume Dorison, scenarist,  Didier Poli, story-border, Diane Fayolle, desenatoarea personajelor, Paul Drouin, colorist.
În cadrul fiecărui album a fost publicat şi câte un omagiu desenat de către un autor BD cunoscut, respectiv Moebius în primul album şi Tebo, în cel de-al doilea.




Preţul albumelor în varianta românească este de 35 lei per bucată.
Vom reveni cu amănunte, după lectura lor. 



Niciun comentariu: