sâmbătă, 9 noiembrie 2013

„Şcoala de basm” ...la start!




La Salonul Internaţional al Benzii Desenate de la Constanţa s-a lansat primul număr al unei noi reviste, Şcoala de basm.
Ea se prezintă sub forma unei publicaţii luxoase, tipărită pe hârtie lucioasă, format A4, 50 de pagini în culori,  pline cu benzi desenate, seriale, articole, jocuri, toate concepute într-un spirit ludico-educativ. 












Bineînţeles, cel mai mult pe micul cititor îl vor atrage benzile desenate,  aşa că vi le prezint în detaliu.
Făt-Frumos întors pe dos este o BD scrisă de Olivia Tiu şi desenată de Valentin Cristescu. Personajul din titlu, împreună cu  Ileana Cos, Ilenuş Sânziana, Laur Balaur, Profesorul Ochilă, sunt protagoniştii acestei serii de peripeţii şcolăreşti care se derulează într-o şcoală ...altfel, acolo unde tuturor copiilor le-ar place să meargă în fiecare dimineaţă.


Valentin Cristescu mai desenează, la patru mâini, împreună cu fiica sa Andreea, şi BD-ul Povestea inorogului, fiind primul autor din istoria centenară a benzii desenate româneşti care procedează astfel.
În fine Octav Ungureanu  spune şi el    în aceeaşi manieră comico-educativă  - povestea mărului şi ilustrează în stilul său grafic haios proverbe româneşti.


Toată revista musteşte de umor, un umor discret şi de bună calitate, care  nu ascunde însă pronunţatul său caracter educativ.
Adresându-se copiilor între 6 şi 12 ani, dar eu o recomand spre lectură şi părinţilor acestora, revista reprezintă cea mai bună alternativă la pierdutul timpului în faţa monitorului calculatorului sau a consolei de jocuri.
Ea are un caracter interactiv, propunându-şi să dialogheze cu micii (şi marii) cititori, provocându-i pe aceştia  la diverse jocuri şi concursuri. 


Pentru că se apropie sfârşitul anului, un abonament la această frumoasă revistă reprezintă cel mai frumos cadou pe care Moş Crăciun l-ar putea aduce copiilor dumneavoastră.
Revista costă doar 10 lei pe exemplar, mai puţin decât o sticlă de bere la cârciumă sau decât un bilet la film. Mai multe informaţii despre ea şi mai ales despre concursurile pe care le propune  cititorilor săi  găsiţi la adresa  www.scoaladebasm.ro.
Şcoala de basm devine de acum una dintre publicaţiile agreate de blogul benzilor desenate româneşti.

Dodo Niţă

Niciun comentariu: