joi, 21 noiembrie 2013

Gaudeamus: întâlnire cu graficianul profesionist Şerban Andreescu




“Editura Litera are bucuria de a vă invita să evadaţi   în lumea fascinantă a copilăriei şi să răsfoiţi împreună cu autoarea sa, Aurora Georgescu,  volumul  Poezii pentru cei mici, duminică 24 noiembrie  a.c. ora 11 la Târgul Internaţional de carte Gaudeamus  – pavilionul central parter standul Editurii Litera.
Bianca Brad şi Monica Davidescu  vor însufleţi atmosfera şi  actorii păpuşari Petronela şi Vlad Tănase vor anima personajele scrierilor sale. Copiii Şcolii de teatru Corifeu vor interpreta un scurt colaj de poezioare, iar elevii clasei D-nei Maria Ungureanu vor cânta pe versurile scrise de Aurora Georgescu.Veţi avea prilejul să primiţi autografe desenate de d-nul Serban Andreescu, cel care a ilustrat admirabil această carte dar şi alte câteva sute de cărţi şi benzi apărute în ţară şi peste hotare.
Veniţi şi veţi reîntâlni prietenii cu drag de carte, veţi  avea prilejul să vă întâlniţi cu prietenii online, iar copiii sigur se vor simţi bine, fiindcă … doar este lumea lor!
Spiritul copilăriei ce inundă poezioarele vă va face pe toţi să uitaţi cel puţin pentru câteva zeci de minute grijile cotidiene. »



Deci duminică,  24 noiembrie, la Gaudeamus,  fanii lui Şerban Andreescu se pot întâlni cu acesta la ora 11,00 la standul editurii Litera iar de la ora 13,00 la standul editurii Adenium, unde va da dedicaţii pe albumele Inimă de broscuţă şi Amintiri din copilărie.
Nu pot să nu remarc faptul că, deşi Andreescu este unul dintre rarii autori profesionişti de benzi desenate de la noi (profesionist în adevăratul sens al cuvântului, şi anume că trăieşte din profesia sa) şi singurul din România căruia i-au apărut în acest an două albume BD, el a participat la aşa-zisul Salon European de Bandă Desenată în calitate de… vizitator, şi nu ca invitat de onoare, aşa cum s-ar fi întâmplat în orice altă ţară din lume.
Organizatorul salonului, E. Ciubotariu, în calitatea sa de „Muzeu al Benzii Desenate” nu a aflat încă de apariţia celor  două albume  ale lui Andreescu deşi, culmea, a fost invitat la Festivalul Internaţional al Educaţiei de la Iaşi chiar de către editura albumelor, Adenium.
Mă întreb dacă editorii ieşeni cunosc proverbul cu „facerea de bine”… Află şi ei acum că E. Ciubotaru, după ce se foloseşte de tine, te leapădă ca pe o pereche de pantofi scâlciaţi. 
Poate că acest lucru va servi ca învăţătură de minte şi altora…



Niciun comentariu: