joi, 2 noiembrie 2017

SuperErou`s cool: “Chemarea străbunilor”


Ultimul titlu din colecţia de romane grafice a editurii HAC!BD propune cititorilor o adevărată capodoperă, în care aventura pură transmite sublimal un mesaj educativ. 



Cartea este o adevărată lecţie de supravieţuire, oferită  cititorilor de toate vârstele  de către Saint-Bernard-ul Buck, care, răpit de răufăcători din confortul şi bunăstarea “familiei” sale umane,  are de ales între a deveni cel mai bun sau a muri.
El va trebui să îndure atât răutatea şi violenţa stăpânilor săi succesivi, cât şi rivalitatea instinctuală a celorlalţi câini cu care este forţat să tragă la sanie. Buck va reuşi să supravieţuiască  datorită forţei sale, dar mai ales a inteligenţei sale native şi a puterii de a învăţa şi de a se adapta.



Desenat într-un stil grafic realist  impresionant, care redă bine duritatea vieţii în America de ghiaţă a secolului XIX, acest roman grafic este recomandat tuturor părinţilor care îşi răsfaţă copiii cu bani şi bunuri materiale, acelora care cred că cel mai bun mijloc de educaţie este de a lăsa copilul să facă ce vrea,  şi nu prin exemplul personal şi  prin petrecerea a cât mai mult timp cu el, citindu-i cărţi sau antrenându-l în diverse activităţi  (re)creative comune.


Bineînţeles, pentru bedefili este un must have.

Singura colecţie echivalentă - ca mesaj - cu  “SuperErou`s cool”, este cea de benzi desenate a editurii Stadion, în care au fost publicate,  între 1972-1974, 10 albume desenate de 4 autori români, care au adaptat romane clasice din literatura română şi universală.

Dar “SuperErou`s cool” arată de o sută de ori mai bine din punct de vedere tipografic, cele 10 albume constituind împreună  o adevărată piesă de colecţie, unică în România. De altfel, ştiu că mulţi dintre dvs.,  dragi cititori, aţi cumpărat deja  toate cele 10 albume din această colecţie inedită.

În numele lor, mulţumesc şi pe această cale editurii HAC !BD pentru performanţa sa editorială.



Niciun comentariu: