miercuri, 2 octombrie 2013

Terapie de grup…cu benzi desenate!





De la Timişoara primim o nouă veste bună : a ieşit de sub tipar primul număr al unei noi publicaţii  de benzi desenate, Terapie de basm!

“În vremuri obsesiv-compulsive, într-o societate cu deficit de atenție, depresia, nevroza, anxietatea, și tulburările de panică nu au ocolit nici măcar tărâmul basmelor. Într-o lume tot mai dură, în care oamenii și-au pierdut răbdarea de a le mai asculta povestea, atunci când nici farmecele, buzduganele și zânele nu le mai pot veni în ajutor, personajele noastre preferate, înfrânte și aflate în culmea disperării, se văd și ele nevoite să facă apel la…terapie.

În “Sala Epavelor”, sub conducerea unui misterios terapeut, vom afla adevărata poveste a cavalerilor, a fiicelor de împărat, a necuvântătoarelor fermecate și a zmeilor înspăimântători. Acum putem fii martori la ședințele de terapie, unde vom afla ce a fost cu adevărat odată ca niciodată.”
scrie Zoran Popovici, iniţiatorul (editorul ?) noului proiect editorial. Şi tot el continuă:

« Terapie de Basm a pornit din dorința comună a mai multor tineri din diverse branșe ale lumii artistice (grafică, arhitectură, literatură, animație) de a crea un concept inedit, după chipul și asemănarea lor, de a spune o poveste modernă dar adânc înrădăcinată în geografia și cultura spațiului românesc, și de a trezi la viată o piață adormită. 

Astfel, ședințele noastre săptămânale de “terapie”, cu sediul într-o cafenea din Timișoara au produs o repovestire a binecunoscutelor basme românești, plasate într-un mediu urban și cât se poate de profan. « 

Echipa care a realizat banda desenată, cel puţin primul ei număr, este formată din Andrei Cherascu (scenariu), Andrei Puica (desene) şi Evelyne Krall (tuş şi culoare).
Grafismul pare atractiv, aşa cum lasă să se vadă cele câteva desene scăpate pe net, am comandat banda desenată, o vom citi şi vom scrie mai pe larg despre ea ulterior.

Mai multe informaţii găsiţi şi eventuale comenzi le puteţi face pe pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/terapiedebasm.

Un comentariu:

impricinatul spunea...

terapia MEA de basm ar fi sa se apuce careva sa-l traduca pe Pratt si sa-i dea drumul in romaneste.