duminică, 13 octombrie 2013

Primul an al revistei de benzi desenate Harap Alb continuă....





Marți, 15 octombrie, redacţia HAC sărbătoreşte cu surle şi trâmbiţe un  an de apariţie neîntreruptă a revistei. 

 Cu surle şi trâmbiţe la propriu, pentru că, virgulă, cu această ocazie specială,  redactorii revistei  îşi invită cititorii să participe la lansarea numărului 7 al revistei la Music Club, pe acorduri de rock/punk  medieval.
Şi, într-adevăr, acest număr 7 va fi cu adevărat special,  pentru că în paginile sale cititorii se vor întâlni  cu membrii trupei Ad-Hoc, ba chiar îi vor putea asculta şi cîntând, deoarece revista se vinde cu un CD cu cele mai frumoase melodii ale acesteia.

Poate părea arogant  faptul că  editorii îşi numesc cu obstinenţă publicaţia „singura revistă profesionistă de benzi desenate românești” (cam la fel cum editorii publicaţiei BDC îşi denumesc  prozinul revistă).
Dar cum ai putea  să numeşti altfel decât profesionistă o revistă care a editat cu punctualitate 7 numere, tipărite în 70,000 de exemplare, care oferă o plăcută evadare culturală (la un preţ modic) din tristul cotidian şi care, în plus,  îşi plăteşte corect  autorii?

Harap Alb continuă este singura adevărată revistă de benzi desenate din România,  şi din istoria celei de-a noua arte în ţara noastră,  care a apărut cu regularitate vreme de un an de zile.
Nu-mi rămîne decît să felicit autorii şi editorii săi şi să-i doresc ca ea să devină - în timp - echivalentul românesc  de calitate şi  longevitate a revistei belgiene de benzi desenate  Spirou, care apare – fără întrerupere, de exact 75 de ani!

Așa că joi, 17 octombrie, de la ora 19:00,  cititorii bucureşteni (şi nu doar ei) ai revistei Harap Alb continuă  sunt aşteptaţi la întâlnirea cu autorii şi personajele (în carne şi oase!) ale revistei, dar şi cu trupa Ad-Hoc,  care va susţine un concert cu această ocazie, la Music Club (strada Barației nr. 31). 






Iar în  perioada 25-27 octombrie, creatorii seriei BD Harap Alb continuă..., Andrei Moldovan, Mihai Ionaşcu şi Octav Ungureanu,  vă dau  întâlnire la Muzeul de Artă din Constanţa, în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate din România.

Niciun comentariu: