vineri, 7 octombrie 2022

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov – ediția a V-a


 Activități și evenimente.


“Bulgarian historical Comics-XXI Century”
Expoziția actuală prezintă lucrări ale artiștilor acestui început de secol, dar un număr mare dintre aceștia și-au început călătoria creativă în cele două reviste bulgare de cultură BD ale anilor 90 ( “Rainbow"/ “Curcubeu” și "Wonderful World"/ “Lume minunată”) și sunt unitatea de bază între generații. În ciuda diferenței de vârstă și stilului de desen, ceea ce îi unește pe cei 16 artiști este atitudinea și evlavia lor deosebită față de istorie - națională și mondială.
1. Alexander Vachkov
2. Angel Angelov
3. Dimitar Stoyanov-Dimo
4. Еvgeniy Yordanov
5. Valentin Angelov
6. Venelin Valkanov
7. Veselin Pramatarov
8. Veselin Chakarov
9. Vladimir Dimitrov
10. Vladimir Konovalov
11. Peter Stanimirov
12. Plamen Genov
13. Rumen Chaushev
14. Svetoslav Hristov
15. Philip Tzonkin
16. Hristo Karjilov
Vă așteptăm în perioada 13-16 Octombrie la festival!





Nu ratati show-ul de caricatura comentata de Costel Patrascan, autor invitat in cadrul Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov
Eveniment organizat în cadrul în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022.
Producători: Asociatia Forums, Muzeul Judetean de Istorie Brasov
Parteneri: Coresi Shopping Resort, Historia, Institutul Francez din România, Postmodernism Museum, Agentia Metropolitana Brasov, Leskovac Comic School “Nikola Mitrovic Kokan” (Serbia)
Parteneri media: AGERPRES, Modernism Punct Ro, Revista Comics
Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov





Ateliere de benzi desenate pentru copii cu vârste cuprinse între
6 – 12 ani susținute de Octav Ungureanu.
Duminică, 16 octombrie 2022
10:00 – 11:00 Prima serie, 12 locuri
11:00 – 12:00 Seria a doua, 12 locuri
12:00 – 13:00 Seria a treia, 12 locuri
Știm că în Brașov sunt mulți copii dornici să învețe să facă benzi desenate, dar locurile sunt limitate. Participarea este gratuită, iar rezervările se fac în ordinea primirii înscrierii.
Pentru înscriere se trimite email la salonbdbrasov@gmail.com până în data de 10 octombrie 2022, specificând numele copilului, vârsta, ziua și seria aleasă. Materialele sunt puse la dispoziție de către organizatori.
Atelierele se desfășoară la Casa Sfatului din Brașov. Vă rugăm să vă prezentați la ateliere cu 10 minute înainte de ora de începere.
Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) în postări dedicate evenimentului, pe paginile Festivalului și a Asociației Forums.
Despre Octav Ungureanu:
Atelierele de benzi desenate vor fi susținute de Octav Ungureanu, ilustrator și autor de benzi desenate cu experiență în ateliere și cursuri pentru copii și adolescenți. El este autorul manualului ,,Cum să faci webcomics" care este prima publicație de acest gen din lumea benzilor desenate românești.
Atelierele sunt organizate în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022.
Parteneri: Coresi Shopping Resort, Historia, Postmodernism Museum, Agentia Metropolitana Brasov, Leskovac Comic School “Nikola Mitrovic Kokan” (Serbia), Institutul Francez din România.
Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.



Niciun comentariu: