joi, 20 iulie 2017

Valerian şi oraşul celor o mie de planeteÎn secolul 28, Valerian ( DANE DEHAAN, The Amazing Spiderman 2, Chronicle  şi Laureline   (CARA DELEVIGNE, Suicide Squad, Paper Town ) formează o echipă de agenți speciali însărcinaţi cu menţinerea ordinii pe teritoriile umane. 
In cadrul misiunii date de ministrul de apărare (muzicianul laureat cu Grammy, HERBIE HANCOCK ) cei doi se angajează într-o misiune în oraşul uimitor Alpha, o metropolă în continuă dezvoltare unde specii din tot universul s-au strâns de-a lungul secolelor pentru a împărtăşi cunoştinţele, inteligenţa şi culturile între ele. Există un mister în centrul metropolei, o forță întunecată care amenință existența pașnică a orașului celor o mie de planete, iar Valerian și Laureline trebuie să plece în misiune pentru a identifica amenințarea tot mai periculoasă și pentru a proteja nu numai Alpha, ci şi viitorul universului.             
Alături de DeHaan și Delevingne îi regăsim pe CLIVE OWEN (Children of Men, seria TV “The Knick”), ETHAN HAWKE ( The Purge, Training Day ), JOHN GOODMAN ( Atomic Blonde, 10 Cloverfield Lane), KRIS WU ( XXX: Întoarcerea lui Xander Cage, Journey To the West: The Demons Strike Back) și RUTGER HAUER ( Blade Runner, Batman Begins ). 
Într-un spectacol uimitor, starul pop RIHANNA (viitorul Ocean’s Eight) își face debutul într-un film SF.
Scrisă și regizată de Besson, povestea lui VALERIAN ȘI ORAȘUL CELOR O MIE DE PLANETE se bazează pe seria romantică [de benzi desenate] “Valerian și Laureline” de PIERRE CHRISTIN și JEAN-CLAUDE MÉZIÈRES, publicată pentru prima dată în 1967 de DARGAUD.

Continuarea acestui bine documentat articol (probabil tradus din dosarul de presă) o găsiţi pe site-ul revistei Tango: 


desen de Jean-Claude Mezieres

Niciun comentariu: