sâmbătă, 15 aprilie 2017

Valentin Tănase pe coperta revistei Clubului Mog Belgium




 
De  24 de ani  de când, la Festivalul Benzilor Desenate de la Charleroi, i-am făcut cunoştinţă domnului Valentin Tănase cu Jacques Gallien, redactorul şef al revistei, domnia sa asigură fără întrerupere haina grafică (copertă, ilustraţii şi benzi desenate) a revistei trimestriale a Clubului de colecţionari de automobile Morgan din Belgia.
Aşa că şi numărul pe luna aprilie 2017 are coperta desenată de inegalabilul nostru artist.


 Activitatea clubului constă în esenţă în organizarea unor excursii de grup, fiecare la volanul piesei sale de colecţie, în Belgia sau în străinătate (inclusiv în România sau în republica Moldova - graţie, bineînţeles, neobositului Valentin Tănase).

Ocazional,  desene ale lui Valentin Tănase sunt preluate şi de revista Miscellany, editată de cel mai puternic club de morganişti, cel din Marea Britanie, cu câteva sute de membri.

Desen de Andre Juillard, "morganizat" de compatriotul nostru.


 Piesa de rezistenţă a acestui număr de revistă o constituie articolul despre pasiunea frumoasei Brigitte Bardot pentru automobile, în general, şi pentru Morgan în special. 


Frumoasă pasiune, dar costisitoare, automobilele Morgan noi ajungând şi la 100,000 de euro!
De aceea, din Clubul Morgan belgian fac parte medici, avocaţi, oameni de afaceri, toţi ajunşi la vârsta a doua, când au asigurat un viitor copiilor lor şi acum se pot ocupa de pasiunea lor.

Şi la noi, conform presei, ar exista vreo 30 de posesori de maşini Morgan, din păcate cei mai celebri dintre ei fiind îmbogăţiţi de război - pardon, de tranziţie:  Radu Mazăre, Ionuţ Negoiţă, Mihaela Rădulescu sau răposatul Dinu Patriciu.

Aşa că tot mai ieftină rămâne colecţionarea benzilor desenate, româneşti sau franţuzeşti,  şi vă invit în continuare să descoperiţi universul celei de-a noua arte chiar pe acest blog, singurul care asigură o informaţie şi o analiză pertinentă a subiectului.



Niciun comentariu: