joi, 5 iunie 2014

“Carnetele secrete ale Vaticanului » – un interviu detonant cu Dan Popescu





 Aproape necunoscut în lumea artistică românească (cu excepţia volumelor de exegeză şi a expoziţiilor  realizate de subsemnatul),   Dan Popescu irupe brusc pe piaţa benzii desenate franco-belgiene.  
 Din 2008 a semnat desenele la nu mai puţin de 8 albume BD : Sur la Route de Saint Jacques  (seria Les Carnets Secrets de Vatican) ; Au nom du Pere, L`Enchenteur Iweret (seria Le sang du Dragon) şi cinci din cele 12 prevăzute ale seriei Histoire de France en BD pour les Nuls.


Story-board de Dan Popescu, pentru următorul album din seria Sang du Dragon
 
În timp ce alţi autori BD români (chiar mai vârstă decât Dan)  încă se plâng că nu există editori, reviste, cititori de BD în ţara noastră, doar pentru a justifica  de ce nu există ei însuşi ca autori, iar alţii dimpotrivă, se bat cu pumnul în piept că sunt "artişti", eventual cu A majusculă, ca să bage în buzunar miliarde de la ICR, AFCN, Institutul Ceh etc, când de fapt ei sunt nişte mâzgălitori mediocri, fără public, Dan Popescu îşi vede de arta şi profesia sa,  consolidându-şi o reputaţie construită cu grijă, răbdare şi mult profesionalism,  chiar în patria benzilor desenate.
În revista Nautilus puteţi citi un  interviu interesant şi inedit, primul realizat în ţara noastră cu artistul Dan Popescu.

Dan Popescu la Festivalul BD de la Iaşi - 2009 (foto Mati Botezatu)





Niciun comentariu: