miercuri, 18 iunie 2014

Adevăratul tată al lui Donald Duck





Toată lumea ştie că Donald Duck a ieşit prima oară în lume pe 9 iunie 1934, în desenul animat The Wise little Hen realizat de Walt Disney. 
Toată lumea ştie că Donald Duck este unul dintre cele mai populare personaje de desene animate din lume. Toată lumea a văzut măcar o dată în viaţă un desen animat sau o bandă desenată cu Donald.
 Răţoiul morocănos şi tocmai de aceea atât de amuzant, a fost atât de îndrăgit de public încât de multe ori i-a luat faţa tovarăşului şi în egală măsură rivalului său Mickey Mouse. 
 Ba chiar,  în România anilor 2000,  revista de benzi desenate Mickey Mouse şi-a schimbat numele în … Donald Duck.
Conform fişei sale de pe wikipedia, Donald Duck este al cincilea cel mai public personaj de benzi desenate din lume, după Superman, Spiderman, Batman şi Wolverine. 


Al Taliaffero
 Dar ştiaţi că,  cel care l-a desenat de fapt pe  Donald,   este  Al Taliaffero?
Taiefier (traducerea "motamo" a numelui său din italiană) a desenat fără întrerupere, între 1938-1969 (anul în care a decedat) mii de stripuri şi sute de benzi desenate cu aventurile răţoiului irascibil, publicate în 322 de ziare americane şi în zeci de reviste din întreaga lume, dar mai ales din Europa.
Tot el a fost cel care i-a inventat pe neastâmpăraţii nepoţei Huey, Dewey şi Louie, precum şi pe Daisy Duck.
Ulterior, alţi mari artişti BD vor prelua ştafeta, precum Carl Barks şi Don Rosa în Statele Unite, Giorgio Cavazzano sau Romano Scarpa în Italia.
Alte informaţii despre Donald şi secvenţe din filmele cu el găsiţi pe site-ul desenelecopilariei.com care, de-acum, devine şi unul dintre preferatele noastre.



Niciun comentariu: