duminică, 4 august 2013

A doua invazie a Ştrumfilor

"Strumfii revin in cinematografe din aceasta saptamana, dupa enormul succes al primei serii din 2011, si isi regasesc radacinile europene la Paris, unde o vor salva pe Strumfita din ghearele infamului Gargamel."

"„Strumfii 2”, prezentat in aceasta saptamana in America de Nord, Europa de Vest si in unele tari latino-americane, reia, ca si prima serie, amestecul de animatie si scene de viata reala, lucru care nu se prea mai intalneste la Hollywood dupa celebrul „Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?” (1988).

Prima serie, care a redus in centrul atentiei omuletii albastri creati de belgianul Peyo, s-a bucurat de un enorm succes, adunand incasari de circa 560 milioane de dolari in lume, din care 142 milioane in America de Nord. Continuarea filmului care se anunta de acum o trilogie a fost incredintata tot regizorului Raja Gosnell („Scooby-Doo”, „Beverly Hills Chihuahua”), iar distributia a ramas in mare parte aceeasi.

„Cred ca ne simtim mai in largul nostru in acest film pentru ca am vazut cum s-a intamplat la primul”, a comentat actorul Neil Patrick Harris, aflat la Montreal, pentru turnarea filmului, la care AFP a asistat. „Nu doar pentru ca filmul a fost un succes, ci si pentru ca atunci cand joci in fata unor lucruri invizibile si care nu exista in realitate trebuie sa vezi ce iese si cum arata pe ecran”, a adaugat actorul, unul din prietenii umani ai Strumfilor.

Toate personajele filmului sunt actori in carne si oase - inclusiv Gargamel - dar strumfii sunt animati pe calculator. Hank Azaria, care il interpreteaza pe Gargamel, se simte si el mai bine in aceasta noua serie. „La primul, totul s-a petrecut foarte repede. De data asta, am fost implicat de la inceput. Am vazut trei sau patru versiuni ale scenariului”, a spus el.

Dupa aventurile new-yorkeze din primul episod, strumfii calatoresc de aceasta data la Paris pentru a incerca sa o salveze pe Strumfita, furata de Gargamel. Vrajitorul a dat nastere unor creaturi asemanatoare Strumfilor, Canaliile, dar pentru a crea omuleti albastri autentici, si pentru a recupera puterile magice ale acestora, are nevoie de o formula secreta pe care doar micuta blonda o detine, noteaza Agerpres.

Daca unele scene exterioare au fost filmate la Paris, altele au fost turnate in vechiul Montreal, iar majoritatea scenelor de interior au fost reconstituite in Cetatea cinematografiei, la periferia metropolei Quebec.

In Romania, filmul se lanseaza in cinematografe pe 23 august"

 www.dailybusiness.ro

Niciun comentariu: