marți, 6 august 2013

Satul ștrumfilor, Júzcar: Totul e albastru





"Satul andaluz din Málaga, Spania, se află într-o zonă plină de castani, având 250 de locuitori. În anul 2011 locuitorii săi au decis să picteze toate clădirile în albastru, inclusiv biserica și primăria. A fost ales de Sony Pictures pentru a lansa filmul „Ștrumfii 3D”.




„De când suntem albaștri, am primit  aproximativ 210.000 de turiști. După doi ani, încă reprezentăm o atracție turistică”, a declarat primarul din Júzcar, David Fernández.

Nu mai vor case albe
Sony Pictures le-a promis locuitorilor că se ocupă de refacerea culorii albe a clădirilor, dar ei au decis să le lase albastre datorită beneficiilor economice pe care le obțin din turism.
Localitatea andaluză, care se laudă ca fiind primul sat-ștrumf din lume, a găzduit săptămâna trecută prezentarea noului film al creaturilor albastre, primind sponsorizare din partea echipei de fotbal FC Barcelona și a echipei naționale a Spaniei.
WWF, Sony Pictures și autoritățile locale vor reîmpăduri zona cu copaci specifici locului.






Viitorul este colorat

Primarul din Júzcar recunoaște că ștrumfii au presupus un moment-cheie pentru localitate și pentru locuitorii săi și declară că „viitorul are acum o altă culoare, cu așteptări mai mari”. Acum au experiență și sunt pregătiți să primească fluxurile de vizitatori.
Pe lângă pictarea în albastru a tuturor clădirilor, s-au deschis opt puncte comerciale: magazine de cadouri și suveniruri, un restaurant, o ceainărie, o tavernă cu produse tradiționale și o cofetărie.













Ștrumfii 2
Filmul Ștrumfii 2 va avea în curând premiera și în România. De data aceasta, Gargamel creează noi personaje numite „răii”, care seamănă cu ștrumfii. Dar își dă seama că ceea ce el caută nu va găsi decât într-un ștrumf adevărat, așa că o răpește pe Smurfette de la care încearcă să obțină poțiunea magică. Toată acțiunea se desfășoară în Paris."

Florin Pupăză, DC News, 1 august 2013

Niciun comentariu: