sâmbătă, 31 august 2013

Adrian Barbu în HOP!





HOP! este o revistă  trimestrială de studii şi  informaţii din lumea benzii desenate, editată în Franţa, din 1973, de către Louis Cance. Acesta este  cunocut cititorilor revistelor PIF Gadget drept  desenator al aventurilor lui Pif şi Hercule, vreme de 20 de ani. El însă este şi un erudit bedefil şi un mare colecţionar de benzi desenate.


Din 1990 publică în mod constant  şi informaţii despre BD-ul românesc. În cel mai nou număr al revistei sale  -138 – Louis Cance scrie despre prozinul BDC, nominalizîndu-i pe desenatorii Viorel Pirligras (împreună cu care i-am făcut o vizită, acasă la el, în 2002), Mirescu, Iordache, Ciomu, Loghin, Florin Radu, şi mai ales Adrian Barbu, despre care scrie că este un bun profesionist şi chiar îi reproduce o casetă din banda desenată.
Venind din partea unui veteran al BD-ul francez, acest lucru ar trebui înţeles ca un adevărat compliment.
Felicitări Adrian Barbu!



Aşa cum aţi văzut, revista HOP apare de exact 40 de ani fără întrerupere (chiar dacă a mai avut întârzieri,uneori).  Care este secretul acestei longevităţi, unică în Franţa şi rarisimă în Europa?
Ei bine, în afară de pasiunea lui Louis Cance, motorul revistei îl constituie  cei 500 de abonaţi permanenţi ai săi, majoritatea fideli de peste 20 de ani.
Ce bine ar fi ca şi prozinul BDC să strângă un număr de 200-300 de abonaţi, aşa încât să-l  putem citi şi peste 20 de ani... (cu condiţia ca Marian şi Viorel să nu se certe din nou, aşa cum au făcut de mai multe ori în cursul celor 30 de ani de colaborare, ei fiind două caractere temperamentale, total opuse).
Oricum, promisiunea lor fermă, făcută cititorilor (indiferent de numărul lor) este ca să publice revista BDC vreme de cel puţin un an de zile. 
Sunt ferm convins că se vor ţine de cuvânt, aşa încât, dragi cititori, dacă vă place, abonaţi-vă la BDC, pentru a-i asigura longevitatea, aşa cum fac şi cititorii francezi cu revista HOP!



Niciun comentariu: