luni, 1 iulie 2013

Sandu Florea la Timişoara



Copertă desenată de Sandu Florea

“ Pe 2 noiembrie 2012, s-au împlinit 40 de ani de la apariția primului fanzin tipărit din România, care a apărut la Timișoara.
Povestea lui la începuturi a fost o adevărată aventură.


În drumul de întoarcere de la Prima Consfătuire a Cenaclurilor de Literatură Științifico - fantastică, organizată în 12 - 14 aprilie 1972 la București, a delegației timişorene s-a lansat ideea înființării unui fanzin (revistă) a cenaclului H.G. Wells.
S-au lansat mai multe posibile denumiri ale viitoarei publicații.  Marcel Luca a propus Paradox. Eu și Sandu Florea am fost din capul locului cei mai ardenți susținători.”

Cornel Secu
Continuarea în helionsf.eu.


“Dodo Niță, cunoscutul animator și istoric al benzii desenate românești, a realizat o monografie excelentă dedicată lui Sandu Florea, cel mai cunoscut bedist român din toate timpurile, care a fost o vreme (anii '72 - '73) președinte al cenaclului H. G. WELLS de la Casa Studenților din Timișoara.
Sandu Florea este un personaj fascinant atât ca grafician, cât și ca povestitor.
Monografia de 110 pagini este foarte densă în ilustrații, dar și în referințe critice.
O bibliografie românească, americană și franțuzească încheie această carte foarte frumoasă, cu o înalta ținută artistică.
Apărută la editura LVS CREPUSCUL, în cadrul colecției Argonaut, lucrarea pune în evidență, cu multă dragoste și profesionalism, opera unui mare artist din lumea BD-ului mondial, românul Sandu Florea”

Cornel Secu,
revista Helion online nr 27  decembrie 2012


Adăugaţi o legendă

Niciun comentariu: