marți, 21 ianuarie 2020

Mihai Gabriel Boboc, un caricaturist premiat la Salonul BD Braşov 1995!


Este bun şi facebook-ul la ceva! Dintre cei peste 1000 de prieteni FB pe care îi am,  mi-a scris, la un moment dat, Mihai Gabriel Boboc, un caricaturist pe care îl apreciez de ceva vreme.
Şi, atunci când m-am întâlnit prima oară cu el, mi-a mulţumit pentru premiul pe care il acordasem la concursul BD organizat în cadrul  Salonului  BD Braşov 1995 şi care, după cum mi-a mărturisit, l-a motivat să continue să deseneze.
 Pentru conformitate,  ataşez diploma pe care i-am oferit-o atunci, diplomă care, aşa cum se vede, este o mică operă de artă, desenată de îndrăgitul artist Tudor Popa.
Mai multe despre caricaturistul Mihai Gabriel Boboc puteţi afla aici:


Mihai Gabriel Boboc s-a născut pe 18 iunie 1969 şi este economist de meserie. Dar cum pasiunea desenului l-a bântuit de mic, a debutat cu o caricatură publicată  în ianuarie 1990 în ziarul Adevărul. A avut vreme de mai mulţi ani o rubrică permanentă în ziarul Tineretul Liber după care, din 2001,  desenează caricaturi pentru Loteria Română. O parte dintre acestea au fost strânse în paginile albumului editat la 113 ani de la înfiinţarea instituţiei.





Mihai Gabriel Boboc a participat la numeroase expoziţii naţionale şi internaţionale şi a primit mai multe premii.

Un comentariu:

BOBOC MIHAI GABRIEL spunea...

In scoala generala, profesorul de desen imi spunea mereu "Branza buna in burduf de caine !"...nu prea era motivant. In liceu am uitat complet desenul artistic in favoarea celui tehnic (desenam balamale si rulmenti !!!).Apoi a venit o perioada in care Maestrii incurajau tinerii sa se exprime liber si dezinvolt. Asa am ajuns sa fac, printre altele, o "caricatura" de banda desenata pentru care am primit o mentiune in 1995 la Brasov. Intradevar, m-a motivat foarte mult ! Multumesc Dodo Nita pentru toate cuvintele frumoase si , sigur, ne vom revedea cu... o banda desenata despre o caricatura ! Mihai Gabriel Boboc