joi, 9 ianuarie 2020

Şerban Andreescu - expoziţie de benzi desenate la Casa Filipescu-Cesianu

Comunicat de presă 


"Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției „Benzi Desenate de Șerban Andreescu”, care face parte din seria expozițiilor „Maeștri ai Benzii Desenate Românești”. Vernisajul are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) vineri, 17 ianuarie 2020, ora 19.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Șerban Andreescu este un prolific autor de bandă desenată și un ilustrator de cărți pentru copii. A realizat storyboard-uri și animație 2D pentru cinci studiouri de desene animate și filme difuzate în Spania, Franța și Germania. Având o activitate de peste 28 ani, a realizat ilustrații la peste 800 de cărți de copii și beletristică. Este câștigător la concursurile pentru manuale școlare la grafică, lucrările sale au fost publicate în 14 albume de benzi desenate la patru edituri și au fost selecționate pentru Bologna Fiera 2015. A participat la expoziții internaționale de benzi desenate la București, Constanța, Craiova, Timișoara, Sibiu, Bruxelles, Madrid, New-York. În 2018 publică o carte pentru copii în colaborare cu o scriitoare din Anglia. A primit premiul „Sandu Florea” (SUA), acordat pentru întreaga operă de bandă desenată.

Seria de expoziții „Maeștri ai Benzii Desenate Românești” este un proiect inițiat de autorul de bandă desenată Mihai I. Grăjdeanu în anul 2019.

Expoziția lui Șerban Andreescu, de altfel aceasta fiind și prima sa expozitie personală de bandă desenată, poate fi vizitată până pe data de 29 februarie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00 (17.30 ultima intrare)."


Niciun comentariu: