marți, 27 martie 2018

Final Frontier: Decernarea premiilor ABDR 2017 - Fotoreportaj de Alexandru Max Orbescu

Marius Leştaru, Puiu Manu, Alexandra Gold, Mihai Ionaşcu, Marian Coman, D.N. 

Sâmbătă, 24 martie 2018, în cadrul Târgului de Carte SF & fantasy "Final Frontier", organizat la Universitatea Dimitrie Cantemir,  s-au decernat premiile ABDR pentru cele mai bune benzi desenate publicate în anul 2017. 
Juriul, prezidat de profesorul şi diplomatul Adrian Cioroianu,  a acordat următoarele premii:




Premiul pentru cel mai bun album BD românesc publicat în anul 2017 (destinat cititorilor  cu vârsta de peste 12 ani) a revenit Alexandrei Gold pentru albumul „Ora 12”




Premiul pentru cea mai bună serie BD istorică publicată în anul 2017 a revenit tandemului Marius Leştaru (scenarii) şi Puiu Manu (desene) pentru seria   „Istoria e cea mai frumoasă poveste în benzi desenatepublicată în revista Cutezătorii.
                                      




Premiul pentru cel mai bun scenarist de benzi desenate pe  anul 2017 a revenit domnului Marian Coman (seriile HAC, TFB, 1918 - Despre Marea Unire, toate publicate în revista HAC!)


                                 






  Premiul pentru cea mai bună revistă BD  din România, apărută în anul 2017 a revenit revistei 
   HAC!, editor Mihai Ionaşcu.

 Premiul pentru cel mai bun roman scris de un bedefil în anul 2017 a revenit domnului Florin Chirculescu, pentru romanul  Greva Păcătoşilor, apărut la editura Nemira.


 Celelalte premii vor fi înmânate în cadrul Colocviului Internaţional "România Francofonă 2018" de la Craiova.
              
Târgul de Carte SF & fantasy "Final Frontier"   a acordat încă de la prima sa ediţie un spaţiu important benzii desenate. La cea de-a 7 ediţie au fost prezente editurile HAC!BD şi Art, cu o ofertă generoasă de benzi desenate româneşti,  dar mai ales străine. 
Alin Ivan a animat un atelier de desene şi benzi desenate.

                    

 Ionuţ Popescu  a desenat portrete  vizitatorilor.


În fine, Octav Ungureanu a realizat, ca în fiecare an, afişul manifestării.



Deşi organizat de o echipă restrânsă, din care am avut plăcerea să-i cunosc pe Andreea Chebac, Georgiana Vlădulescu şi Alexandru Max Orbescu, Târgul de Carte SF & fantasy "Final Frontier" este una dintre cele mai interesante şi atractive manifestări culturale la care am avut bucuria să particip, încă de la prima sa ediţie.
Felicit şi pe această cale organizatorii şi le doresc la cât mai multe ediţii!

Dodo Niţă 

Echipa care organizează Final Frontier 

Niciun comentariu: