marți, 13 martie 2018

Concurs naţional de benzi desenate de elevi


 „Învață tot ce poți, de fiecare dată când poți, de la oricine poți; mereu va veni o vreme când vei fi recunoscător că ai făcut lucrul acesta” Sarah Caldwell.


Se afirmă adesea că o persoană care cunoa
ște mai multe limbi străine este mai « bogată » decât celelalte. In zilele noastre, învățarea limbilor străine trebuie să fie văzută în strânsă legatură cu fenomenul complex al mondializării. Putem spune că a cunoaște limbile moderne reprezintă garanția reușitei  în lumea întreagă. La nivel european, plurilingvismul facilitează comunicarea și colaborarea între națiuni , promovarea culturilor europene și, bineînțeles, elaborarea și realizarea proiectelor cu scopuri comune.


Franceza limba diploma
ției și a artelor merită a fi promovată și susținută. Sonoritatea și eleganța ei vor constitui motive în plus pentru a persevera în studiul acesteia.

Pentru a menține rolul limbii franceze ca limbă de comunicare,  Școala Gimnazială nr 1 din Măcin organizează pe 12 aprilie 2018 un concurs de benzi desenate.

Acest concurs are ca obiectiv antrenarea elevilor începând cu clasa pregătitoare până la elevii de liceu. Evenimentul se va desfășura la biblioteca ” Prof. Ion Buzea” Măcin, iar cele mai bune lucrări vor fi expuse la Centrul de Informare și Promovare Turistică Măcin.


Concursul regional Lire et ecrire en BD este la cea de-a patra edi
ție . Elevii pot participa direct sau indirect. Pentru participarea directa trebuie sa se prezinte la sediul bibliotecii cu lucrarea realizată şi să şi-o prezinte. Pentru participarea indirectă se  vor trimite lucrările la adresa:

 Şcoala Gimnazială nr 1 Macin, 

str Griviţei, nr 11, cod postal 825300,


pentru concursul « Lire et ecrire en BD »

până pe 02.04.2018.  

Informaţii suplimentare pot fi obţinute scriind la adresa  de email: padurarucorina14@gmail.com


(comunicat de presă)

 

Notă. La Măcin s-a născut, în 1980, talentatul desenator Mihai Timoşencu, despre ale cărui albume aţi citit pe acest blog. Să sperăm că acest concurs va scoate la iveală alte talente, locale sau naţionale.


Niciun comentariu: