vineri, 15 decembrie 2017

Anul BD 2017:"Corto Maltese - Sub semnul capricornului"


În mod evident, şi am argumentat cu alte ocazii acest lucru, cea mai importantă apariţie BD a anului 2017 este somptuosul album Corto Maltese - Sub semnul capricornului.



Am discutat cu responsabilii de la editura Cartea Copiilor şi m-au asigurat că vor continua să apară şi celelalte titluri din serie, în ritm de unul pe an. 
Inutil să mai spun că, indiferent dacă sunteti tineri sau adulţi, dacă nu puteţi cumpăra în acest an decât un singur album de benzi desenate, atunci acesta trebuie să fie Corto Maltese - Sub semnul capricornului.
Aţi aflat de altfel,  citind acest blog, sau articolele mele din Adevărul,  sau volumul Paradigmele Paraliteraturii, că aventurile lui Corto Maltese constituie lectura preferată a numeroşi intelectuali de la noi:  profesori, scriitori, medici, arhitecţi, avocaţi, economişti sau  ambasadori şi miniştri.

Alex Călin, editorul lui Corto în româneşte, E.S. Adrian Cioroianu, ambasadorul României la Unesco şi  Marius Leştaru, cadru didactic la Universitatea din Bucureşti


Niciun comentariu: