Bănuiesc că, în sfârşit, şi-au dat seama că au fost prostiţi de pornografii de la Jumătatea plină când au pus căruţa în faţa boilor, respectiv au publicat romane grafice într-o ţară în care chiar şi publicul de benzi desenate clasice este limitat, iar cel de BD alternativ aproape inexistent şi, din acest an, s-au îndreptat către publicul format din copii şi adolescenţi.
Pentru cititorii de toate vârstele au publicat primul volum din aventurile lui Asterix, tradus impecabil de Ioana Pîrvulescu (mai sunt anunţate următoarele două titluri).
Apoi au editat volumul I dintr-o serie de aventuri ale lui Batman, omul-liliac şi Fantoma Aniei, un album one-shot frumos desenat.
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 10-12 ani, editura Art a lansat la târgul de carte Gaudeamus primele titluri din alte două serii americane:
Personal cred că, publicând aceste titluri diferite, editura Art se dispersează prea mult. Dacă aş fi fost în locul lor, aş fi mers pe Asterix şi Batman, editând câte două titluri pe an din cele două serii, şi investind mai mult în informarea publicului despre ele.
Dar cum nu sunt în locul lor, nu-mi rămâne decât să cred că, publicând patru prime volume din patru serii diferite, editorii au tatonat piaţa, urmând ulterior să se concentreze pe personajele care s-au vândut cel mai bine.
În definitiv, au de unde să piardă bani: conform revistei Forbes, în anul 2016, cu o cifră de afaceri de 8.51 milioane de euro, Art se află pe locul 2 în topul celor mai profitabile edituri din România, imediat după Grupul Editorial Litera.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu