duminică, 5 ianuarie 2014

Scurtă istorie a ilustraţiei de carte pentru copii 
desen de Pascal Rădulescu
Sunt ferm convins că toţi bedefilii care citesc acest blog, ca nişte adevăraţi iubitori de frumos, apreciază în mod egal şi grafica de carte şi revistă.


Dacă mai există cineva dintre cei care ne urmăresc să nu fi intrat vreodată pe blogul colo-ro, grăbiţi-vă s-o faceţi, că  nici nu ştiţi ce pierdeţi, cu atât mai mult cu cât veţi găsi acolo articole despre numeroşi artişti  care sunt în egală măsură creatori BD şi ilustratori de carte şi revistă.
Ultima  postare de pe blogul respectiv este un excurs în istoria ilustraţiei de carte pentru copii de la noi, în fapt o excepţională dizertaţie despre acest subiect aparent insignifiant dar care - aşa cum o să aflaţi - are în spate o istorie de peste o sută de ani!
Păcat că animatorul blogului nu întreţine şi el relaţii imorale şi ilegale cu responsabilii de la AFCN precum escrocii şi impostorii de la Jumătatea Plină şi Muzeul Benzii lui Ciubotaru. Dacă ar fi avut astfel de relaţii poate că în locul infamiei numită Cartea lui George  pasionaţii de frumos din ţara românească ar fi putut avea în bibliotecă această excepţională Istorie a ilustraţiei de carte pentru copii.
Dar nu se ştie niciodată, poate vreun decident de la AFCN citeşte blogul nostru  şi, având creier în cutia craniană, îi va propune autorului să-i editeze  acest monument cultural.
Speranţa moare ultima, nu-i aşa?

2 comentarii:

Alin spunea...

Se poate să scrieți un articol în care să nu aruncați cu afirmații gratuite și cel puțin parțial absurde?

V-a devenit un automatism tare neplăcut la lectură, mai ales când spațiul și timpul folosit putea fi utilizat elaborând asupra subiectului postării.

Poziția vă este deja clară (mai ales cititorilor acestui blog) și fără a face afirmații noi nu veți schimba nicio opinie.

Paul S. spunea...

iar a ieşit micuţul agitat la lumină, plictisit că nu-i citeşte nimeni încâlcitele teorii despre ce nici el nu prea e convins că ştie, să facă pe profesoara de la şcoala de maici. ok măh, hăi că te aplaudăm cât durează avansul unei flegme, acum te poţi calma!