duminică, 25 noiembrie 2012

Tamba în Casemate





În revista Casemate nr. 46 din martie 2012 criticul BD Paul  Giner semnează un articol pe aproape o pagină de revistă despre albumul Sidi Bouzid Kids, desenat de Alex Talambă după un scenariu de Eric Borg, în chiar luna apariţiei albumului, la editura Casterman. Acest lucru ne indică faptul că albumul desenat de compatriotul nostru chiar este unul indispensabil, ţinînd cont de faptul că în fiecare lună în Franţa apar aproximativ 500 de albume, din care doar cele mai importante 50 sunt semnalate în Casemate, cea mai citită revistă  despre BD din spaţiul francofon.
Am scris de mai multe ori pe acest blog, dar şi în revista on-line Nautilus a editurii Nemira despre operele grafice ale acestui mare (şi foarte modest) creator BD român.
De aceea nu mai menţionez decât faptul că, în opinia mea, Alexandru Talambă este revelaţia deceniului II al acestui mileniu, în banda desenată românească.
Notă. Revista Casemate poate fi consultată on-line la adresa www.casemate.fr.




Trofeul - hologramă "Sandu Florea" - 2012 (fotografii de  Laurenţiu Butuc)





Salonul " BD Constanţa 2012", decernarea trofeului "Sandu Florea" şi laureatul său : Alexandru Talambă - Tamba

Închei aici, în acest an, trecerea în revistă a  articolelor -  apărute în presa străină - despre desenatorii români de BD din spaţiul francofon.. Dacă altcineva găseşte  alte articole şi ni le semnalează, le vom posta cu plăcere pe acest blog.

Niciun comentariu: