joi, 3 august 2023

Câștigătorii concursului organizat de Festivalul "BD BRAȘOV 2023"



« Juriul, format din Prof. Univ. Adrian Cioroianu, Victor Drujiniu, Dodo Niță și Ciprian Stoleru, a decis câștigătorii concursului celei de-a 6-a ediții a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov!

Cei 6 câștigători, în ordine aleatorie, sunt:

Răzvan Bronescu - Gambitul Regelui Mihai

Emanuel Pavel /Laura Sorin - 1453

Felix Crișan - 87.2

Bernard Kolle-Vladimir Mario Davidenko-Marko Stojanovic - Faith

Alexandra Gold - What if… The Titanic Never Sank

Șerban Anghel - What if Zimmermann Kept His Mouth Shut?

Mulțumim tuturor participanților și îi felicităm pentru lucrările trimise. Bineînțeles, îi așteptăm cu drag și la festival.

 

Până să le vedeți integral expuse la Brașov, vă prezentăm câte un fragment din lucrările câștigătoare. Din 41 de lucrări realizate de 50 de autori și scenariști, juriul a avut o misiune foarte grea să le aleagă pe cele 6. O multitudine de subiecte abordate, povești reinterpretate creativ, cu un final neașteptat și foarte multe lucrări foarte bune 
Pe toate le veți putea vedea, în perioada 11-13 august, în Piața Sfatului din Brașov, la cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov

 


Concursul  a fost  organizat în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Producător: Muzeul Județean de Istorie Brașov  

Parteneri:  Asociația Forum,  Coresi Shopping Resort, revista Historia,  Fundația Gopo, Arhiva Națională de Filme, Studioul AnimaFilm Bucuresti,  Apa minerală ZIZIN , Brainia.
Parteneri media naționali:  Agerpres, Revista Comics, Revista Zile și Nopți, modernism.ro.
Proiect susținut de Consiliul Județean Brașov. »

 (comunicat de presă)




 




Niciun comentariu: