vineri, 30 iunie 2023

Eveniment: "Misterul învățătorului Helmuth", de Dumitru Negrea

 


Suntem în anii 80,  când  începuse să mă intereseze istoria BD românești. 

Într-o bună zi Viorel a scos de sub pat  o valiză de lemn (da, chiar cea cu care fusese în armată) și a deschis-o.

marți, 27 iunie 2023

Eveniment: Exploratorii Timpului, sc. & des. Radu Marian



Câştigător al Marelui Premiu al concursului naţional de benzi desenate organizat de redacţiile revistelor Cutezătorii şi Pif Gadget în 1970, arhitectul Radu Marian revine în prim-planul scenei BD româneşti cu  aventurile a două dintre cele mai simpatice personaje ale sale:  Sorinel şi Robidic!

Roboţi şi extratereştri, călătorii în timp şi spaţiu, aventuri, suspans  şi mai ales mult umor,  reprezintă ingredientele de bază ale acestor superbe naraţiuni grafice!

duminică, 18 iunie 2023

Sărbătoarea benzii desenate la ASTRA Dej - ziarulfacla.ro

 




Sala de festivități a Protopopiatului Dej a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute (2 iunie 2023)  una dintre cele mai reușite activități, din acest an, organizată de Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej al ASTRA, având ca invitați trei personalități dedicate istoriei și benzilor desenate: Dodo Niță, președintele Asociației Bedefililor din România și cel mai important critic și istoric român din domeniul benzilor desenate, Gabriel Virgil Rusu, istoric și talentat desenator și György Györfi-Deák, prozator SF, eseist, traducător, grafician ilustrator și de asemenea, un pătimaș colecționar de BD.
Trei oameni minunați care s-au întâlnit la Dej pentru a-l sărbătorii împreună cu astriștii dejeni pe celebrul Pif le chien, personajul de bandă desenată creat, în 1948, pentru cotidianul L’Humanité, de José Cabrero Arnal. Amfitrion și moderator, ec. dr. Radu Gavrilă, președintele ASTRA Dej.

miercuri, 14 iunie 2023

Consul onorific al Sildaviei în România


Membru în selecta confrerie a consulilor onorifici ai Sildaviei în  diferite țări de pe Pământ, îmi  face o deosebită plăcere să împart cu dvs., cititorii acestui blog, mesajele primite de la confrați, la ceas aniversar!