duminică, 10 aprilie 2022

Dan Smarandache: "Histoire d`un dictateur!"

 






4 comentarii:

Dan Smarandache spunea...

Da !

Anonim spunea...

Fara suparare, dar acest scenariu prezinta tot aceleasi scene repetate la infinit despre ultimele momente ale Ceausestilor. Alte subiecte (mai actuale) nu aveti dupa 33 de ani de la intamplarile astea? Personal, n-am inteles niciodata de ce francofilii au dezvoltat atata ura fata de regimul Ceausescu la momentul '89 si totodata atata simpatie pentru comunitatea romilor din '90 incoace (a se citi sprijinirea si dezvoltarea cultului manelist) care a distrus generatii si continua sa mentina cultura romaneasca la cote alarmant de joase. Poate ma lamureste si pe mine cineva...

Dodo Niţă spunea...

Nu ne supărăm, dar suntem mirați de mesajul dvs. Noi credem ca nu doar francofilii ci toti romanii ar trebui sa urasca din adancul fiintei lor, nu doar regimul Ceausescu, ci regimul comunist in general.
Daca nu sunteti nomenclaturist sau fiu de nomenclaturist atunci si dvs ar trebui sa urati acest regim, care a distrus nu doar economic atatea popoare ci mai ales spiritual. Doar vedeti cum comunistoizii din Rusia omoara si ditrug un popor nu doar vecin ci chiar inrudit cu rusii. In o suta de ani de comunism sovietic, sunt numerosi rusi care s-au mutat in Ucraina si viceversa, care s-au casatorit cu ucrainieni etc. Cu toate acestea armata rosie ii omoara la gramada, doar ca nomenclatura sovietica sa-si satisfaca poftele.
Noroc ca nu mai suntem in comunism de vreo 25 de ani, altfel nu exista acest blog iar dvs nu ati fi putut sa va exprimati liber.

Parerea mea este ca cine inca mai iubeste comunismul, ar trebui sa sa mute in Siberia sau in Coreea de Nord sau in Cuba si acolo poate sa-si exprime liber dragostea netarmuita fata de comunism. Personal, m-as muta in Cuba, cel putin acolo e mai cald si, daca nu ai ce manca, macar fumezi o havana.

In ceea ce-i priveste pe tigani, va rog sa-mi aratati o singura banda desenata romaneasca care promoveaza manelismul si-si exprima simpatia pentru tigani (evident, vorbesc de tiganii infractori, ceilalti sunt cetateni liberi ai Romaniei, ca si noi si demni de tot respectul).
Din punctul meu de vedere, manelismul si tigania nu reprezinta o cauza, ci un efect. Ceea ce distruge generatiile de tineri este lipsa de educatie si cultura.
PS. Nu uitati ca prima institutie de mass-media de la noi care a promovat manelismul a fost PRO TV.

Anonim spunea...

Multumesc dle Dodo Nita pentru raspunsul dvs. De asemenea, va rog sa primiti stima si aprecierile mele nu doar pentru continutul blogului dvs., ci si pentru aportul adus in lumea benzii desenate romanesti de-a lungul timpului.

Eu incercam doar sa sugerez ca ar trebui sa mai traim si in prezent (sau chiar in viitor) si sa nu ramanem ancorati tot in acea decada 1980-1990 pe care o stie toata lumea deja, mai ales cu relele ei specifice. Tineri talentati au existat dintotdeauna, iar acum consider ca ar trebui indrumati spre a-si concentra fortele si talentul pe mostenirea spirituala si identitatea autentica a neamului nostru. Comunismul in lume (si implicit era Ceausescu) consider ca e deja un subiect expirat si chiar datorita acestui fapt nu doresc sa intru in polemici cu dvs. ori altcineva vizavi si de propaganda actuala pe care atat SUA cat si Rusia o propaga. Tatal meu a fost un simplu inginer intr-o fabrica si a invatat pe pielea lui cum e sa te ridici prin munca si merit, nu prin relatii, deci nu cred ca vorbesc din perspectiva unui fiu de fost nomenclaturist.

Ca fapt divers, m-am intrebat mereu de ce nu (mai) este difuzata nicaieri, in mod integral, caseta cu executia Ceausestilor si, conform liberei circulatii a cuvantului, de ce nu se afla pe YouTube la discretia tuturor curiosilor in varianta bruta, needitata? De ce naratorul vorbea in limba franceza? De ce, dupa '89, au aparut tot mai multe filme sau inregistrari muzicale sprijinite de Canal+, CNC, Radio RFI etc. ce, sub interfata prezentarii "valorilor minoritatilor nationale", promovau mai degraba tiganimea din Romania (deci nu a fost doar trustul Media Pro) decat taranul sau orasanul roman de rand? Acestea sunt mai degraba intrebari retorice, la care nu sunteti nevoit dvs. sa-mi raspundeti.