vineri, 29 aprilie 2022

Autori BD la standul ICR de la Festival du livre de Paris


 A devenit o tradiție  ca la Salon du livre de Paris (din acest an rebotezat  Festival du livre), la standul României, organizat de ICR Paris, să fie prezenți și autori de benzi desenate.


De la stânga la dreapta: Patrice Reytier, Julien Bouqe, Mircea Arapu, Ileana Surducan,  Romain Dutter.

Anul acesta, o masă rotundă i-a reunit pe Ileana Surducan , autoare albumului  A la recherche du dimanche perdu, precum și pe francezii  Patrice Reytier  - Cioran - On ne peut pas vivre qu`a Paris, Romain Dutter și Julien Bouqe - Goodbay Ceaușescu.





Întâlnirea  fost moderată de veteranul Mircea Arapu, celebrul desenator român care a lucrat pentru revista Pif Gadget.








(c) fotografii ICR Paris

Prima oară doi autori BD români - Ileana Surducan și Alex Tamba -  au fost  prezenți la Salon du livre în anul 2013, atunci când România a fost țară invitată de onoare. Doamna Laure Hinkel, membră în comitetul de organizare, a venit special la salonul BD de la Constanța, unde s-a documentat despre BD românească și, la propunerea mea, i-a selectat pe Ileana Surducan și Alex Tamba. 

Iar prima oară când porțile unui ICR s-au deschis benzii desenate a fost în anul 2006, când la ICR Budapesta am organizat, împreună cu dl Mircea Opriță, directorul ICR, prima  expoziție  BD româno-maghiară!


Niciun comentariu: