sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Lieselotte - o nouă serie de benzi desenate în limba română


Corespondentul blogului nostru, Andrei Lupan,  ne semnalează apariția unor  noi albume BD: “ ceva frumos, de sărbători, pentru copii”.





Editura  Katartis, specializată în cartea pentru copii, a publicat anul acesta o mini-serie  compusă din   4 albume cu peripețiile  văcuței  Lieselotte.



Iată cum descrie editura seria : “Viața la fermă este orice, numai plictisitoare nu. Mai ales când printre "locatari" se numără și o văcuță cu foarte multă energie, inițiativă și imaginație.
Lieselotte are o slăbiciune pentru poștașul care-i aduce zi de zi scrisori și colete fermierei, motiv pentru care îl și fugărește prin toată gospodăria, se ascunde și-l sperie când îi e lumea mai dragă, ba chiar îl lasă și fără bicicletă, câștigându-și în cele din urmă un binemeritat job - de văcuță poștăriță.”



Autorul seriei Lieselotte (text și desene) este un … estonian, Alexander Steffensmeier.  Născut în 1977, el a imaginat peripețiile simpaticei văcuțe în 2006. De atunci a publicat, aproape în fiecare an, câte un nou album cu Lieselotte.

Niciun comentariu: