duminică, 24 ianuarie 2021

Proud to be Romanian... și contemporan cu Puiu Manu


De mai mulţi ani un colectiv mic dar foarte inimos, coordonat de doamna Adriana Arabolu,  editează un catalog al excelenţei româneşti, în domeniile economice, culturale şi artistice.

Cea mai nouă publicaţie este această ediţie specială, dedicată aniversării a două sute de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza.

 Coperta albumului a  fost desenată de Costin Craioveanu, iar editorialul „A.I. Cuza, necunoscutul nostru modernizator”, este semnat de profesorul Adrian Cioroianu.


 În paginile acestei ediţii găsim informaţii despre redeschiderea – după mulţi ani de renovare – a Palatului Culturii din Iaşi, despre  locuri deosebite, cum ar fi Sun Garden Golf &  Spa Resort de la Cluj,  branduri  esenţiale şi importanţi oameni de cultură ai ţării noastre.

 Printre aceştia,  maestrul Puiu Manu.

 Domnul Nicu Pepene, directorul Muzeul Judeţean de Istorie din Braşov şi organizatorul Festivalului de BD istorice scrie cu mândrie despre expoziţia Puiu Manu  de la Casa Sfatului.


 Eu am scris un articol despre prietenii maestrului, purtând titlul „Puiu Manu – Polul Nord al prieteniei noastre” (titlu împrumutat de la Adrian Cioroianu).



 Şi, pentru că domnul Puiu Manu a întemeiat  aproape o dinastie de artişti, aflăm  cu uimire din paginile albumului că fiica sa, Anca Nazarie, a participat la realizarea uneia dintre uriaşele tapiserii (100 de metri pătraţi!) din holul teatrului Naţional din Bucureşti.

 Dar în catalog găsiţi numeroase alte exemple de  personalităţi, din lumea economică, medicală, artistică etc.,  personalități  care aduc plus valoare ţării în care trăim.

 Pentru cei interesaţi, catalogul poate fi achiziţionat de la librăriile Cărtureşti.

 

Niciun comentariu: