joi, 16 ianuarie 2020

Proud to be Romanian... şi contemporan cu Puiu ManuIeri s-a  sărbătorit în toată ţara Ziua Culturii Naționale. Cred că nu mă  mai contrazice nimeni  atunci când afirm că banda desenată face parte integrantă din această cultură. Indubitabil, opera grafică a maestrului Puiu Manu joacă un rol primordial în afirmarea benzii desenate româneşti  ca artă  modernă şi la noi, ca pretutindeni în Europa. 
De acest lucru sunt convinşi şi editorii albumului catalog Proud to be Romanian, care deschid ediţia a X-a a publicaţiei lor... chiar cu Puiu Manu.

Proud to be Romanian adună între coperţile sale o frumoasă colecţie de performeri şi performanţe, de antreprenori, arhitecţi, medici, artişti  şi de firme reprezentative pentru domeniilor lor de activitate.Pe coperta catalogului  este chipul Smarandei Brăescu, una din cele mai performante femei aviator  din lumea epocii sale.
Publicația se difuzează prin lanțul de librării Cărturești. 

 Notă. M-am bucurat să regăsesc în paginile albumului catalog şi pe prietenul meu, Marius Tiţa, cunoscut critic de artă şi, bineînţeles, fan Puiu Manu.

Marius Tița, în mijlocul fotografiei


Niciun comentariu: