joi, 22 februarie 2018

Ileana Surducan: “Hotel Pennington”, un nou album franţuzesc



De mâine, 23 februarie 2018, în librăriile franco-belgiene de benzi desenate se va găsi  de vânzare un nou album  desenat de Ileana Surducan.
 
 Hotel Pennington narează,  cu multă duioşie, povestea unei familii  care preia spre reamenajare şi exploatare un mic hotel abandonat. Doar că, şi aici începe naraţiunea plină de suspans şi neprevăzut, Charlotte, fiica de 11 ani a familiei respective, se împrieteneşte cu fantomele care bântuiau hotelul abandonat.
Albumul are 96 de pagini minunat colorate cu acuarele, strânse între coperte cartonate şi costă 17 euro.



Ced, scenaristul albumului, este de fapt nom de plume al lui Cedric Asna. Datorită blogului său BD se face repede cunoscut şi editura Makaka demarează activitatea  editorială în anul 2007,  publicându-i albumul  Contes a dormir debout. Ced va mai colabora şi cu alte edituri, inclusiv cu revista Lanfeust Mag, dar Makaka rămâne editorul său preferat.


Clujeanca  Ileana Surducan, excepţională desenatoare BD, apreciată mai mult în spaţiul francofon decât în propria sa ţară, a debutat tot la editura Makaka, în 2009, cu albumul Eduardo le Renardeau (scenariu Shuky).


În 2012 îi apare  excelentul album Le Cirque - journal d`un dompteur de chaises, la care semnează atât scenariul cât şi desenele. 


Editorul este atât de mulţumit de album, încât, deşi prima ediţie nu se epuizase, publică o nouă ediţie, pe format mai mare şi cu o copertă inedită, cartonată, în 2017. 

Niciun comentariu: