luni, 5 iunie 2017

La Mulţi Ani, domnule Albin Stănescu!

Domnul Albin Stănescu este unul dintre marii artişti români:  pictor, ilustrator şi autor de benzi desenate, dânsul a bucurat copilăria a cel puţin două generaţii de cititori.
 La 20 de ani de când a fost invitat de onoare al Salonului Internaţional al Benzii Desenate din România - ediţia de la Braşov, în 1997, domnia sa revine în atenţia publicului printr-o expoziţie şi un album.

Expoziţia, denumită "Arta lui Albin Stănescu" a fost vernisată la sfârşitul lunii mai, dar poate fi vizitată pe toată perioada verii la sediul Alianţei Franceze din Craiova (strada Romain Rolland nr. 7).


Albumul reuneşte - sub o copertă inedită desenată special de maestru - două aventuri ale celebrului haiduc Miu-al-Florilor, apărute în cursul anilor 70, în serial, în paginile revistei Cutezătorii şi constituie cea mai frumoasă lectură atât pentru părinţi cât şi pentru copii (ba chiar şi pentru bunicii lor). Dacă  nu l-aţi comandat, mai puteţi încă să o faceţi scriindu-ne pe adresa blogului.


Născut pe 5 iunie 1938, domnul Albin Stănescu aniversează astăzi frumoasa vârstă de 79 de ani.
Animatorii şi cititorii blogului "benzi desenate româneşti" îi urează:

LA MULŢI ANI!

3 comentarii:

BETINO_31 spunea...

LA MULTI ANI ! ii urez domnului Albin Stanescu si cat mai multe realizari artistice care sa ne incante multi ani de acum inainte.

Gigi spunea...

La multi ani, d-le Albin Stanescu. Precis nu va mai amintiti de mine. Eram un elev eminent in clasa 4-5 la Sc. gimnaziala 111 (Stoian Militaru) care, desi pasinat de stiinte exacte, datorita harului dvs. de a transmite verbal placerea de a picta si mici "secrete" ale meseriei, ajunsesem sa realizez lucrari in acuarela deosebite. Mi le-ati expus la cancelaria profilor pentru a putea fi admirate. Valul vietii m-a purtat insa catre alte preocupari si alte pasiuni. Asa am ajuns profesor universitar in "inginerie chimica si biochimica" la Politehnica din Bucuresti cu multe realizari in domeniul meu. Mai nou am devenit si un mandru membru al Academiei Romane. M-am pensionat recent, dar imi continui activitatea cu doctoranzii mei. Multumesc pentru ca mi-ati oferit o alta viziune asupra picturilor in acuarela. Multumesc pentru orele didactice minunate petrecute impreuna. Toata generatia mea va multumeste pentru ilustratiile superbe din colectia "clubul temerarilor", revista "cutezatorii", etc. Va doresc multa sanatate. Respect. acad. prof univ. dr. ing. Gheorghe Maria. 9-iunie-2021.

Dodo Niţă spunea...

Va multumim, domnule profesor pentru aceste frumoase randuri. O sa le transmitem domnului Albin Stanescu. Va rog sa-mi scrieti la mail bdargonaut@yahoo.com adresa dvs postala si va voi trimite cartea mea despre colectia Clubul Temerarilor si dl Albin Stanescu. Numai bine.