marți, 20 iunie 2017

« Maratoanele de lectură » – comunicat de presă


« A fost odată 1 ianuarie 2017. A fost ziua în care au debutat maratoanele de lectură. Și a fost înscriere a maratoniștilor și s-a dat startul la lectură. Și am pornit în acest periplu chiar cu un maraton de lectură a cărților de călătorii și aventuri. Și toți maratoniștii cu călătorit cu gândul, au văzut locuri prin ochii scriitorilor, au simțit ce au transmis autorii și s-au lăsat purtați pe alte meleaguri.

 

În februarie, noii maratoniști înscriși în cursă au folosit conținutul lecturilor lor în scopul dezvoltării personale. Unii au abordat gestionarea fricii, alții au intrat in tainele inteligenței emoționale sau au citit despre cum și de ce să găsești echilibru între viața profesională și cea personală.

 

Maratoniștii lunii martie au ajuns toți la concluzia că preferă să vadă o piesă de teatru decât să o citească. De aici și numărul mic de pagini parcurse de ei. Dar poate alți viitori maratoniști vor fi mai pasionați de genul acesta ?

 

În luna aprilie, maratoniștii au profitat de vacanța de Paști și au citit cărți science fiction și fantasy. Unul dintre maratoniști, pasionat de acest gen de literatură, a parcurs chiar 6383 pagini. Este evident că a preferat să citească decât să participe intens la prepararea bucatelor de Paști, care oricum pot fi în număr prea mare uneori.

 

Și a venit mai, luna mai cu parfum de istorie, de biografii și memorialistică. Și au citit maratoniștii despre viața unora dintre membrii Casei Regale Române, despre cum unele personalități au influențat desfășurarea celor două războaie mondiale sau despre cum au trăit și gândit unele personalități.

Vă așteptăm cu drag și la următoarele maratoane din 2017 !

 Urmează maratonul lecturii benzilor desenate în iulie și a cărților de dragoste în august ! »



 

 

Maratoanele de lectură sunt organizate de Asociaţia « Comunitatea Noastră ».

Mai multe informaţii,  aici :

 

 



Niciun comentariu: