miercuri, 9 noiembrie 2016

Augustin Popescu desenează Elfi



Elfes este o serie de benzi desenate heroic fantasy desenată  publicată de editura Soleil şi ajunsă deja la tomul nr. 15.
În acest volum, intitulat Negru precum sângele, elful negru Gaw`in  şi iubita sa Dyfeline părăsesc ţinutul Scarande la bordul unei corăbii. Pe drum, însă, sunt atacaţi de o flotă de  barbari din Nord, sunt luaţi prizonieri şi siliţi să se înroleze în armata  necromantei Lah`  saa.
Scenariul acestui episod captivant, scris de Marc Hadrien, este desenat de compatriotul nostru Augustin Popescu, după un story board de  Stephane Crety.
Albumul – şi  întreaga serie – este un must have pentru toţi fanii de heroic fantasy şi dovada cea mai bună a popularităţii sale este faptul că  saga a ajuns la volumul 15. 




Pe data de 5 noiembrie s-a deschis la Biblioteca Municipală din Lys-lez-Lannoy (oraş din nordul Franţei) o expoziţie personală „Augustin Popescu” .
În week-end-ul 12-13 noiembrie compatriotul nostru este invitat de onoare la Festivalul BD Bulles en Nord din Lys-lez-Lannoy.



Notă. În vreme ce Augustin Popescu, autor a 5 albume BD franţuzeşti, tipărite în zeci de mii de exemplare, este omagiat de către oficialităţi din Franţa, Institutul Cultural Român plimbă prin lume pe pornografii Sorina Vazelina, Jumătatea Plină şi Matei Branea, pe mediocrii Pisica Pătrată, Akira Lord, Al României Grăjdeanu, sau pe impostorii  Irlo,  Cristian Neagoe, Milos Jovanovic, pe post de ambasadori ai artei româneşti. În ce ţară trăim?

Niciun comentariu: