joi, 1 septembrie 2016

Augustin Popescu în paginile revistei Lanfeust

Revista Lanfeust, editată începând din 1998, este singura revistă franţuzească de benzi desenate care se difuzează şi în România.


Apare lunar, dar vara iese un număr dublu.
Nr. 199 din această vară (numerotat 200-1 de glumeţii redactori ai revistei) este unul triplu, de această dată, având 304 de pagini ! Mai multe pagini decât apar în toate revistele, fanzinele şi albumele româneşti într-un an !
Acest număr special are o copertă frumos desenată de Alessandro Barbucci, pe care ştiu că mulţi dintre dvs. îl îndrăgesc.

Alături de seriile tradiţionale, Lanfeust Odyssey şi Trolls de Troy, pot fi citite în paginile revistei episoade din numeroase alte serii :
-  Détectives, de  Herik Hanna şi  Mara,
- Sangre, de  Arleston, Fred Blanchard şi Adrien Floch,
-  Aquablue de  Régis Hautière şi  Reno,
- Les  Maîtres inquisiteurs, de  Jean-Luc Istin şi  Stefano Martino,
-  Androïdes, de Olivier Péru şi Geyser,
- Rock et Stone,  de  Nicolas Jean şi  Yann Valéani
- Les 7 Cannibales, de Sylvain Runberg şi  Tirso.
Mie însă mi-a atras atenţia seria Elfes, desenată – după un scenariu de Marc Hadrien – de compatriotul nostru Augustin Popescu.
Albumul respectiv, purtând titlul de Noir comme le sang, va apare pe 21 septembrie în toate librăriile din Franţa, Navarra şi Belgia.
Mai multe despre Augustin puteţi citi tot pe acest blog: aici.Notă. Cine este interesat de revista Lanfeust, poate să ne scrie pe adresa blogului.


Niciun comentariu: