joi, 31 martie 2016

Comics – povestea unei pasiuni



In februarie 2011 un tânăr pasionat de benzi desenate, Octav Ungureanu,  a publicat primul număr al fanzinului Comics. 
  Cinci ani mai târziu, fanzinul ajungea la numărul 30, publicase lucrările a 90 de desenatori (!) majoritatea tineri debutanţi,  şi fusese accesat de zeci de mii de ori. Pentru că asta e particularitatea sa, este o publicaţie on-line, gratuită şi accesibilă oricui.

Numărul 30 este unul aniversar. Invitatul special al acestui număr este A. Ciubotariu, care a desenat coperta şi a răspuns întrebărilor redactorului revistei. Apoi  putem citi  (scurte) BD ale mai multor autori, cu vârste din cele mai diverse, de la veteranul Şerban Andreescu la debutantul Radu Stoican. Am mai apreciat lucrările Alexandrei Gold şi ale Ralucăi Dragomir, grafismul lui Valentin Sava, glumele grafice ale lui Ionuţ Popescu, Alin Ivan, Toma şi Vlad Forsea. 

Din paginile publicaţiei am mai aflat că vor apare două noi fanzine, Subteran, desene şi scenariu de Alex Talambă şi mini-albumul Diligenţa Răzbunării, în care Vlad Popa o revigorează  pe delicioasa Jane S. Wayne.
Puteţi citi această simpatică publicaţie la adresa:

Dacă doriţi să vă întâlniţi cu unii dintre desenatorii revistei Comics o puteţi face vineri, 1 aprilie (nu, nu este o păcăleală) la librăria Cărtureşti – Fandom.

Îl felicit pe Octav Ungureanu pentru ambiţia şi abnegaţia sa şi mai ales pentru altruismul cu care animă această publicaţie dar şi mini-festivalul BD Bucureşti Comics Fest,  practic fără nici un fel de sprijin din partea vreunei instituţii  culturale.

Multă vreme am crezut că Ciubotariu va fi cel care  va continua activitatea mea  de animator al benzii desenate româneşti şi de aceea l-am ajutat şi l-am promovat cât am putut de mult, prin publicaţiile mele, luându-l la diverse saloane BD internaţionale, recomandându-l urbi et orbi şi trecându-i numele pe cărţi scrise şi documentate de mine, la care el a făcut doar macheta. S-a dovedit o mare decepţie, în realitate fiind doar un impostor  şi un profitor de cea mai joasă speţă (a încasat un miliard de lei de la ICR pentru a pune pe pereţi planşe şi desene însuşite imoral de la marii autori BD români, aşa cum aţi văzut dovezile pe acest blog),   el fiind depăşit doar de escrocii pornografi de la Jumătatea plină, cu care de altfel este complice permanent la tocat banii statului.

Apoi am tras speranţe de la tânărul şi entuziastul editor al revistei Abaţia. Din păcate, naiv din fire,  s-a lăsat dus de nas şi manipulat de doi luzări pizmaşi,   îmbătrâniţi - înainte de vreme - din cauza propriilor minciuni şi răutăţi, şi de sfertodoctul Alin Ratoiu,  animatorul paginii FB urât mirositoare  BBD, în care aruncă sistematic cu noroi pe adevăraţii autori români de BD şi ridică în slăvi escrocheriile editoriale ale Jumătăţii pline. 

Acum, în ciuda naivităţii mele congenitale,  trag speranţe de la Octav Ungureanu şi îmi doresc  ca, după ce am dat greş de două ori, măcar a treia oară să nu mă fi înşelat.


Niciun comentariu: