miercuri, 25 noiembrie 2015

Minionii: “Panică monstruoasă!”




A apărut volumul al doilea al seriei de benzi desenate Minionii, ridicând astfel la 3 numărul de BD franco-belgiene traduse în româneşte în acest an. 
 
Albumul conţine 50 de scurte povestiri, care se întind fiecare pe câte o pagină, fără text, doar cu onomatopee,  narând peripeţiile  amuzante ale Minionilor.
Aceste benzi desenate au apărut de-a lungul anului curent în revista belgiană Spirou, fiind desenate tot de Renaud Collin,  dar după scenarii scrise de Stephane Lapuss, de această dată.
Renaud Collin, după ce a lucrat mai mulţi ani în domeniul ilustraţiei, debutează cu benzi desenate în revista Spirou, în 2006, pe scenarii de Vincent Zabus: Le monde selon François. Seria conţine trei albume, apărute între  2007-2009.

Dar Renaud Collin a lucrat şi la filmul Despicable  Me, aşa încât a fost absolut firesc ca el să semneze o adaptare în benzi desenate a filmului, în paginile revistei Spirou.
Stephane  Lapuss, noul scenarist al seriei, este tot un tânăr  belgian, care a debutat de asemenea în paginile revistei Spirou cu diverse BD. Ulterior el îşi va da seama că este mai bun scenarist decât desenator şi se va specializa în acest domeniu de activitate, semnând scenariul la câteva zeci de albume apărute la diverse edituri.
Împreună deci, cei doi autori realizează un album amuzant, mustind de gaguri vizuale şi pe care editura Burda îl propune cititorilor la preţul de doar 10 lei.
Interesant de semnalat sincronismul acestei benzi desenate. Ca şi primul album, Minionii: Panică monstruoasă  a apărut în limba română în aceeaşi zi cu varianta franceză, şi cu trei săptămâni mai înainte de cea engleză, care va fi editată de Titan Books din Anglia pe 15 decembrie!




Niciun comentariu: