luni, 2 noiembrie 2015

“Geneze” – o nouă expoziţie a marelui artist Valentin Tănase



 Pe 28 octombrie s-a deschis la Cercul Militar din Bucureşti expoziţia  „Geneze”.


« Expoziţia de faţă am denumit-o “Geneze”, pentru că multe dintre lucrări se referă la acele mituri primordiale, la începuturi. Am folosit mituri atât din mitologia noastră creştină, cât şi din cea antică greacă. Astăzi, de cele mai multe ori, noi considerăm aceste mituri că pe nişte poveşti, nişte basme frumoase. Dar dacă ne gândim că exista civilizaţii şi popoare, care nu s-au întâlnit niciodată în cursul existenţei şi care au avut mituri foarte asemănătoare, ne punem întrebarea dacă totuşi, undeva, în toate aceste reţete nu există şi un adevăr. » a declarat, la vernisaj, Valentin Tănase.


Puteţi citi intregul său discurs şi mai ales puteţi viziona o parte dintre lucrările expuse pe site-ul artportfolio.ro.
Dar  cel mai bine ar fi dacă aţi merge la Cercul Militar să vă scufundaţi direct în universul grafic şi poetic al lui Valentin Tănase, un univers unic în peisajul artistic contemporan.
Expoziţia este deschisă până pe data de 12 noiembrie  2015.


Pe site-ul  judyflorescu.com am citit şi cuvântul de deschidere al generalului Radu Bâlbâie :
“ L-am cunoscut pe Valentin din benzile desenate din revista Cutezătorii de acum ilore tempi, din vremea când producea personaje savuroase din istoria neamului românesc. Artistul este un excelent mesager al dragostei – al dragostei față de oameni, cărora le dăruiește lucruri atât de frumoase, al dragostei față de artă, căreia îi este dedicat, și nu în ultimul rând al dragostei față de oștire căreia îi aparține de o lungă bucată de vreme. »



Niciun comentariu: