luni, 18 mai 2015

Alexandra Gold – a star is born...

Francofil până în vârful degetelor, folosesc de această dată o sintagmă în limba engleză pentru a o caracteriza pe tânăra  Alexandra Gold nu din snobism,  ci pentru că ea este cunoscută şi publicată ca artist profesionist exclusiv în  spaţiul editorial anglo-saxon.


Din fericire, de la sfârşitul anului 2014,  benzile desenate de Alexandra Gold pot fi citite în prozinul Comics editat de nobositul Octav Ungureanu.
Personal sunt  impresionat de talentul său epustuflant şi am certitudinea că, atunci când va fi descoperită şi publicată şi de către editorii români, Alexandra Gold va putea fi aşezată, fără contestaţie, pe aceeaşi scară valorică alături de  surorile Surducan sau Raluca Dragomir.
În cele ce urmează puteţi admira o mică selecţie dintre lucrările sale mai noi,   iar un interviu cu ea, primul din cariera sa artistică, aflată însă abia la început, puteţi citi în revista nautilus.ro.



O puteţi urmări pe Alexandra pe blogul său lexillo.blogspot.ro care, de acum, devine şi unul dintre preferatele noastre.

Niciun comentariu: